WTA Championships Dünya Kadınlarda Finalin adı Kvitova-Azarenka

TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın çiftler finalinde Huber-Raymond ikilisi, Kveta Peschke (Çek)-Katarina Srebotnik (Slovenya) ekibiyle karşılaşacak. Çiftlerde final maçı, bugün saat 14.30'da yapılacak.

WTA Championships Dünya Kadınlarda Finalin adı Kvitova-Azarenka

İstanbul'da dev kapışma, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nda tekler finalinde Victoria Azarenka ile Petra Kvitova bugün saat 17:00'de karşı karşıya gelecekler. Günün ilk maçı çiftler finalinde ise Huber-Raymond ikilisi, Kveta Peschke -Katarina Srebotnik çiftiyle 14.30'da karşılaşacak.
Finalin adı Kvitova-Azarenka
TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nda teklerdeki finalin adı belli oldu.

Yarı final maçında Çek Petra Kvitova, Avustralyalı Samantha Stosur'u 2-1 yenerek, finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın beşinci gününde teklerde ilk yarı final maçında bu yılın Wimbledon galibi Kvitova, ABD Açık 2011 şampiyonu Stosur'u 5-7, 6-3 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Grup maçlarında 3 maçta da yenilgi almadan yarı finale çıkmayı başaran Petra Kvitova, şampiyonada yaptığı 4. maçından da galibiyetle ayrılarak, namağlup finale çıktı.

TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nda tekler yarı finalinin diğer ayağında Belaruslu Victoria Azarenka, Rus Vera Zvonareva'yı 2-0 yenerek finale çıktı.

İSTANBUL KRALİÇESİNİ ARIYOR

KVITOVA KAZANIRSA 1,75 MİLYON DOLAR ALACAK

TOPLAM 4 milyon 900 bin dolar para ödülünün dağıtılacağı TEB BNP Paribas WTA Championships’te namağlup şampiyon olan sporcu, 1 milyon 750 bin dolar kazanacak. Turnuvada oynadığı 4 maçta da rakiplerine şans tanımayan Petra Kvitova, bugün de galip gelirse bu ödülün sahibi olacak. Çek tenisçi, kaybettiği taktirde 890 bin dolar alacak. Tek yenilgiyle finale çıkan Victoria Azarenka mutlu sona ulaşırsa 1 milyon 635 bin dolar, kaybederse 775 bin dolar alacak.

KVİTOVA SON MAÇTA 3 ÜSTÜN

İki tenisçi arasında daha önce yapılan 5 maçın 3'ünü Kvitova, 2'sini Azarenka kazandı. Rakibine en son 2009 yılında Avustralya Açık'ta yenilen Kvitova, Azarenka'yı son 3 maçta da yenmeyi başardı.

ÇİFTLERDE FİNALİN ADI BELLİ OLDU

TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nın çiftler finalinde Huber-Raymond ikilisi, Kveta Peschke (Çek)-Katarina Srebotnik (Slovenya) ekibiyle karşılaşacak. Çiftlerde final maçı, bugün saat 14.30'da yapılacak.

SİNAN ERDEM'DE BAYRAM COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Sinan Erdem Spor Salonu’nda 10 bin Türk bayrağı ve 4 bin 500 Türk bayraklı tişört dağıtıldı. Turnuva boyunca salonda anonsları yapan ABD’li spiker, günün açılışında Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. WTA’dan alınan özel izinle; top toplayıcı çocuklara Türk bayraklı tişörtler giydirildi. Kort kenarında görev yapan özel güvenlik görevlileri de kırmızı ceket ve beyaz gömlek giydi.

DEPREMZELERE 250 BİN DOLAR BAĞIŞ

WTA (Kadın Tenisçiler Birliği), depremzedeler için 250 bin dolar bağış yaptı. Petra Kvitova ile Samantha Stosur arasında yapılan yarı final maçının ardından iki tenisçi ile birlikte korta gelen WTA Başkanı Stacey Allaster ve Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, üzerinde 250 bin dolar yazan temsili büyük bir çek ile medyaya poz verdi.

12 BİN 73 KİŞİ İZLEDİ, REKOR KIRILDI
        
Şampiyonada dün , seyirci sayısında ilk 5 güne göre rekor kırıldı.Sinan Erdem Spor Salonu'na dün 12 bin 73 kişinin geldiği açıklandı.

Teklerde yarı final maçlarını izleyen tenisseverler, çiftlerde ikinci  yarı final maçını izlemeden salondan ayrıldı. Günün son maçı olan çiftlerdeki  ikinci yarı final maçında salon adeta boşalırken, az sayıda seyirci tribünden  maçı takip etti.

 Bu arada, şampiyonada şu ana kadar 57 bin 148 kişinin salona gelerek,  maçları izlediği kaydedildi.
         
FENERBAHÇELİ ALEX DE İZLEDİ
         
Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza da Sinan Erdem Spor  Salonu'ndan maçları izledi.   (Hürriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER