Beşiktaş İnönü Stadı'nda Sivasspor'u 3-1 mağlup etti ve Dinamo Kiev maçı öncesi moral depoladı
Kartal uçuşa hazır!
Beşiktaş - Sivasspor
Spor Toto Süper Lig'in 9 .haftasında İnönü Stadı'nda oynanan maçta  Beşiktaş, Sivasspor'u Hilbert, Simao ve Holosko'nun golleriyle 3-1  mağlup etti. Sivasspor'un tek sayısı Grosicki'den gelirken, konuk ekip  77. dakikada Mahmut'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.
Geçtiğimiz sezonlarda İnönü Stadı'nda Sivasspor'u devirmekte oldukça  güçlük çeken ve tek galibiyetini geçen sene 2-1'lik skorla alan Kara  Kartal, rakibini bu kez 3-1'le devirdi ve hafta içinde oynanacak Dinamo  Kiev maçı öncesi moral buldu.
Beşiktaş bu galibiyetle ligde puanını 17 çıkarırken, averaj farkıyla  Galatasaray'ın ardından 3. sırada yer aldı. Rıza Çalımbay yönetimindeki  Sivasspor ise bu mağlubiyetle ligde 11 puanda kaldı.
Beşiktaş ligin 10. haftasında Gençlerbirliğine konuk olurken Sivasspor sahasında     Fenerbahçe'yi ağırlayacak.
KADRODA İKİ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş, Sivasspor ile oynadığı Spor Toto Süper Lig 9. hafta maçına,  Fenerbahçe derbisinin kadrosundan 2 değişiklik yaparak çıktı.  Siyah-beyazlılarda, Fenerbahçe 
karşısında ilk 11'de forma giyen Mustafa  Pektemek ile Mehmet Aurelio'nun yerine Hugo Almeida ile Necip Uysal  forma giydi. Almeida, Mustafa'nın yerine forvette, Necip ise Aurelio'nun  yerine ön liberoda görev aldı.
AURELİO KADRODAN ÇIKARILDI
Beşiktaş'ta, dün gece kampta rahatsızlanan Aurelio, teknik direktör  Carlos Carvalhal tarafından Sivasspor maçı kadrosundan çıkarıldı.  Aurelio'nun yerine 18 kişilik maç kadrosuna genç Burak Kaplan dahil  edildi. Burak, bu sezon ilk kez lig maçında 18 kişilik maç kadrosunda  yer aldı.
ALMEİDA 1.5 AY SONRA
Beşiktaş'ın Maccabi Tel Aviv ile 15 Eylül Perşembe günü oynadığı UEFA  Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında sakatlanan Portekizli futbolcusu Hugo  Almedia, yaklaşık 1.5 ay sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Son oynanan  Fenerbahçe derbisinde ikinci yarıda oyuna girip 1 de gol atan Almeida,  Sivasspor karşılaşmasında Carvalhal tarafından ilk 11'de  görevlendirildi.
GUTİ VE FERNANDES YİNE YOK
Carvalhal tarafından son 2 lig maçında kadroya alınmayan Guti Hernandez  ile Manuel Fernandes, Sivasspor karşılaşmasında da kadroya giremedi. Bu  iki futbolcunun yanı sıra hastalanan Aurelio, sakatlıkları bulunan Rüştü  Reçber, İbrahim Toraman, Ekrem Dağ, Ersan, Bebe ve yabancı kontenjanına  takılan Edu ile Alves kadroda yer almadı.
Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet  Akyüz, Burak Kaplan, Filip Holosko, Sidnei ve Tanju Kayhan oturdu.
TARAFTAR İLGİSİZ
Taraftarlar, Beşiktaş ile Sivasspor arasındaki Spor Toto Süper Lig  maçına ilgi göstermedi. Fiyapı İnönü Stadı tribünlerinde geniş boşluklar  göze çarparken, karşılaşmayı 10 bini aşkın sporsever izledi.  Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi ''Yönetim ne oluyor, tribünler  dolmuyor'', ''Müşteri değiliz, taraftarız biz'' diye tezahürat yapıp  bilet fiyatlarını protesto etti.
Bu arada yaklaşık 200 Sivasspor taraftarı, büyük Türk bayrağı açtıkları eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.
HAVUTÇU MAKETİ
Beşiktaş taraftarları, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma  kapsamında tutuklanan teknik direktör Tayfur Havutçu, Asbaşkan Serdal  Adalı ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş'i unutmadı.  Kapalı tribünde bu  üçlünün posterleri açılırken, lehlerine tezahüratlar yapıldı. Bu arada,  teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun kartondan yapılmış maketi, Beşiktaş  yedek kulübesinin yanına konuldu.
HİLBERT'İN 2. GOLÜ
Beşiktaş'ı Sivasspor önünde 1-0 öne geçiren golü atan savunma oyuncusu  Roberto Hilbert, bu sezon 2. kez golle buluştu. Siyah-beyazlı takımda  son maçlarda savunmanın sağına yerleşen Alman futbolcu, UEFA Avrupa  Ligi'nde Stoke City'ye deplasmanda attığı golün ardından Süper Lig'de de  Sivasspor filelerini havalandırdı. Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren  Hilbert, geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda birer gol atmıştı.
SİMAO GOLLERE DEVAM
Beşiktaş'ı penaltı golüyle 2-1 öne geçiren Simao Sabrosa, bu sezon Süper  Lig'deki gol sayısını 3'e çıkardı. Hafta içindeki Fenerbahçe derbisinde  de mükemmel bir gol atan Portekizli futbolcu, Medical Park Antalyaspor  maçının ardından 2. kez penaltıdan fileleri havalandırdı.
NÖBETÇİ GOLCÜ HOLOSKO!
Beşiktaş'ın 3. golünü atan Holosko, bu sezon ligdeki 2. golünü de son  dakikada kaydetti. Bursaspor deplasmanında son anlarda oyuna girip, son  dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kafayla atan Slovak oyuncu, bu  akşam da aynı şekilde yine son anlarda oyuna dahil olup, yine son  dakikada, yine kafayla takımının 3. golünü filelere gönderdi. Bu arada,  Beşiktaşlı İsmail'in rahatsızlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkmadığı  öğrenilirken, bir pozisyonda suratına darbe alan Necip'in gözü şişti.
Q7 KLASİĞİ
Beşiktaş'ın gol yollarındaki suskun ismi Quaresma, kendisine özgü  ''trivela'' asistlerine devam etti. Portekizli yıldız, maçta 90 4.  dakikada, sol tarafta, sağ ayağının dışıyla kavisli bir orta yaparken,  Holosko altı pasın sağ köşesinde uçarak attığı kafa vuruşuyla maçın  sonucunu ilan eden golü attı.
SİVAS'IN PENALTI SIKINTISI
İstanbul'dan puansız ayrılan Sivasspor, adeta penaltı kurbanı oldu. 76.  dakikada serbest vuruş sırasında Egemen'i formasından çekerek penaltıya  sebep olan Mahmut,
 üstelik de ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp  takımını 10 kişi bırakırken, maçın dönüm anına imza attı. Bu arada,  aleyhine 6. kez penaltı kararı verilen Sivasspor, Süper Lig'de bu sezon  bu istatistikte ilk sırada yer alıyor.
1 POZİSYON 2 DİREK
51. dakikada gelişen Beşiktaş atağında top 2 kez kale direğinden döndü.  Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in ters vuruşunda meşin yuvarlak  üst direkten geri geldi. Dönen topa bu kez Almeida kafayla vurdu. Top  yine üst direğe çarptı ve Beşiktaş mutlak golden oldu.
SİVAS'I YABANCILAR TAŞIDI
Süper Lig'de bu sezonki 12. golünü Beşiktaş'a atan Sivasspor'un  gollerinde yabancı oyuncuların imzası var. Kırmızı-beyazlı takımda  Navratil 2, Rasmussen 3, Eneramo 3, Grosicki 3 kez gol sevinci yaşarken,  yerlilerden tek gol Cihan Yılmaz'dan geldi.
Bu arada, Sivasspor'un golünü atan Grosicki, pozisyon öncesinde ofsaytta  olduğunu düşündüğü için, gol sevincini ancak hakemin kararı sonrası  şaşkın bir yüz ifadesiyle yaşadı.
SİVAS'IN ŞANSSIZLIĞI
İstanbul deplasmanından puansız ayrılan Sivasspor, ilk yarının son  anlarında Mahmut ve Pedriel ile inanılmaz 2 gol kaçırdı. 39. dakikada  Mahmut'un altı pasın son köşesinde bomboş durumda kafa vuruşunda meşin  yuvarlak yan kale direğe çarparak oyun alanına döndü. Aynı futbolcu,  içeri doldurulan topu bu kez çok uygun durumda dışarı attı.  41.  dakikada ise Pedriel, sağdan yapılan ortada boş durumda arka direkte zor  olanı yaparak meşin yuvarlağı kafayla dışarı gönderdi.
STAT: Fiyapı İnönü
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Serdar Akçer
BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı   (Dk. 46 Tanju Kayhan ), Quaresma, Necip Uysal, Ernst, Veli Kavlak  (Dk.  70 Mustafa Pektemek ), Simao, Almeida  (Dk. 83 Holosko )
SİVASSPOR: Borjan, Mahmut Boz, Murat Akça, Navratil, Ziya Erdal,  Pedriel, Mehmet Nas  (Dk. 75 Kıvanç Karakaş ), Kadir Bekmezci, Erman  Kılıç  (Dk. 61 Cerny ), Grosicki  (Dk. 81 Rasmussen ), Eneramo
GOLLER: Dk. 12 Hilbert, Dk. 78 Simao (Penaltıdan), Dk. 90+4 Holosko (Beşiktaş), Dk. 59 Grosicki (Sivasspor)
KIRMIZI KART: Dk. 77 Mahmut Boz (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Dk. 29 Erman Kılıç, Dk. 75 Kıvanç Karakaş (Sivasspor)
İLK YARIDAN POZİSYONLAR
11. dakikada savunmanın arkasına atılan topu alan Eneramo, kaleci Cenk  ile karşı karşıya kalacağı anda Egemen kademeye girerek meşin yuvarlağı  uzaklaştırdı.
12. dakikada Ernst'in güzel pasıyla solda topla buluşan Veli, son  çizgiye inmeden ortasını yaptı. Ön direkte Almeida'yı geçen topu arka  direkte Hilbert şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.
14. dakikada bu sefer İsmail sol kanatta güzel bir orta yaptı. Ceza  alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı göğsüyle Veli'nin  önüne bıraktı. Bu oyuncunun ceza alanı içinde sol çaprazdan sert  şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.
22. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında altıpasın önünde Murat'ın  uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Veli'nin şutunda, kaleci  meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
35. dakikada Necip'in pasında Ziya'dan seken topu yakalayan Almeida, sağ  çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı  auta attı.
39. dakikada Erman'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Murat'ın  kafasından seken topa arka direkte Mahmut'un kafa vuruşunda, meşin  yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Murat, bir kez daha  önünde bulduğu topu yine Mahmut'un önüne bırakırken, bu futbolcu yine  müsait durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
41. dakikada Erman, ceza alanı içinde sağdan güzel bir orta yaptı. Arka  direkte topla buluşan Pedriel, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta  attı.
İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in uzaklaştırmak  istediği top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu önünde  bulan Almeida'nın kafa vuruşunda, kalecinin parmaklarından seken meşin  yuvarlak üst direği bir kez daha sıyırarak kornere gitti.
55. dakikada Erman'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla  buluşan Pedriel'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
57. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan  Simao, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Almeida'ya bıraktı. Bu  oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Borjan, son anda topu kornere tokatladı.
59. dakikada Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında olduğu gibi konsantrasyonu  kaybettiği anda kalesinde golü gördü. Sivasspor, orta sahada kazandığı  serbest vuruşu rakip savunmanın yerini almadığı anda kullandı. Erman'ın  uzun pasında sağ çaprazda topu alan Grosicki, kaleci Cenk ile karşı  karşıya kaldığı anda aşırtma bir vuruşla topu filelere attı: 1-1.
76. dakikada Simao'nun kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde  Mahmut Boz, Egemen'in düşürünce, hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı  noktasını gösterdi. Mahmut, bu hareketi sonrası ikinci sarıdan kırmızı  kart gördü.
78. dakikada penaltıyı kullanan Simao, topu kalecinin ters köşesine atarak yeniden takımını öne geçirdi: 2-1.
90+4. dakikada Quaresma, kötü oynadığı bir maçta yine sahneye çıktı.  Soldan rakibini geçen Portekizli yıldız, kendi stiliyle güzel bir orta  yaptı. Mustafa'yı geçen topla arka direkte buluşan Holosko, meşin  yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 3'e çıkardı ve Beşiktaş  karşılaşmayı 3-1 kazandı.
                 (Habertürk)
Dinamo Kiev maçı öncesi moral!: Beşiktaş - Sivasspor 3-1
Beşiktaş İnönü Stadı'nda Sivasspor'u 3-1 mağlup etti ve Dinamo Kiev maçı öncesi moral depoladı Kartal uçuşa hazır!
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Spor Toto Süper Lig: Galatasaray Kayserispor'u 2-0...
        
            
          2
          Ataşehir, Beşiktaş Futbol Okulun'da yıldızlar...
        
            
          3
          Başbakan Erdoğan "Ulusa Sesleniş"te: Eksiklerimiz...
        
            
          4
          Vatandaşlar Parkı Şehitler Anıtına dönüştürdüler
        
            
          5
          Dolar/TL kısa vadede 1.70'in altına göz kırptı
        
            
          6
          VOLKAN KONAK, MAGAZİNCİLER BENİ KAYBETTİ
        
            
          7
          Battlefield 3 İndir 2012 ÇIKTI! Battlefield Download...
        
            
          8
          VII. Geleneksel Ilgaz Dağı Küçükhacet Tepe (2546)...
        
            
          9
          ATAŞEHİRDE METREKARESİ 5 BİN LİRA
        
            
          10
          'Şehitlerimizi anmak ve terörü lanetlemek' yürüyüşünde...
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER
  
