Timsah'ın 'el'i tutulmaz! Bursaspor deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

Timsah'ın 'el'i tutulmaz! Bursaspor deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

Timsah'ın 'el'i tutulmaz! Bursaspor deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.
Timsah'ın 'el'i tutulmaz!
İlk hafta deplasmanda Sivas'a boyun eğen Galatasaray, bu mağlubiyetle lig tarihinin en kötü başlangıcını yaparken, Bursaspor ise deplasmanda Galatasaray'ı yenerek tam 18 yıllık özleme son verdi.
Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Bursaspor deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

 MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN!!!

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Trabzonspor'dan sonra bunu başaran ikinci Anadolu takımı olarak tarihe geçen Bursaspor, inanılmaz gollerin kaçtığı ve tam bir sinir harbinin yaşandığı karşılaşmada Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 44. dakikasında ise hakem Abdullah Yılmaz'ın, Volkan Şen'in topa elle dokunduğu pozisyonda ikinci sarı karttan kırmızı kartını 'es' geçmesi, maçın adeta kaderini değiştirdi.

İlk hafta deplasmanda Sivas'a boyun eğen Galatasaray, bu mağlubiyetle lig tarihinin en kötü başlangıcını yaparken, Bursaspor ise deplasmanda Galatasaray'ı yenerek tam 18 yıllık özleme son verdi.

GALATASARAY: 0 - BURSASPOR: 2

GOLLER: Dk. 15 ve Dk. 83 Ergiç (Bursaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 19 Volkan, Dk. 68 Hüseyin, Dk. 84 Ivankov (Bursaspor), Dk. 45 1 Ayhan, Dk. 45 2 Baros, Dk. 75 Elano, Dk. 76 Kewell (Galatasaray)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
4. dakikada ceza sahası çizgisi önünden Mustafa Sarp'ın yaptığı sert vuruşta, kaleci Ivankov yatarak topun sahibi oldu.
9. dakikada sağdan Kewell'ın kullandığı korner sonrası arka direkte topu önünde bulan Arda'nın yakın mesafeden şutunda, meşin yuvarlak defansa çarparak kornere gitti.
15. dakikada Bursaspor, Ergiç'in golüyle 1-0 öne geçti. Sağdan Volkan'ın ceza sahasına yerden gönderdiği topu kaleci Ufuk'tan önce Neill müdahale ederek çelerken, penaltı noktası üzerinde Ergiç kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
29. dakikada Barış'ın uzun ortasında ceza sahası içinde Kewell topu kafayla Mustafa Sarp'ın önüne indirdi. Bu oyuncunun kale önünde vuruşu istediği gibi olmadı ve Ivankov topu kontrol etti.
32. dakikada Mustafa Sarp'ın kaptırdığı topla sağ kanattan Volkan hareketlenerek ceza sahası önüne kadar gelirken, pasını Batalla'ya gönderdi. Ceza sahası içinde müsait durumda Batalla'nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Ufuk'da kaldı. Bu pozisyonda Galatasaray kalesi önemli bir gol tehlikesi yaşadı.
35. dakikada sağdan Kewell'ın ortaladığı topu Neill kafayla Baros'un önüne indirirken, Çek golcü müsait pozisyonda çok kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
Yine aynı dakikada ceza sahası dışından Kewell'ın sert vuruşunda, kale direğinin hemen dibinde Ivankov şık bir hareketle topu kornere çeldi.
42. dakikada Ayhan'ın kafayla ceza sahasına gönderdiği topla hareketlenen Baros'un sağ çaprazda dönerek vuruşunda, ayak koyan Ömer meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikenin büyümesini önledi.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
46. dakikada gönderilen uzun pasta Galatasaray defansının arkasına sarkan Volkan, ceza sahasına kadar girerken, vuruşunda Ayhan'dan seken top yandan kornere gitti.
57. dakikada Hakan'ın soldan ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Baros, iki Bursasporlu oyuncunun arasında vuruşunu yapamadı ve kaleci Ivankov meşin yuvarlağı kontrol etti.
63. dakikada ceza sahası içinde Sercan'ın pası sonrası topu kontrol eden Volkan'ın sert vuruşunda, kaleci Ufuk meşin yuvarlağı kontrol etti.
64. dakikada sağdan Bursaspor ceza sahasına giren Barış'ın doldurduğu topa kale önünde Galatasaraylı oyuncular dokunamayınca, önemli bir fırsat kullanılamadı.
76. dakikada Nunez'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Volkan, önce Ali Turan'ı, daha sonra ise sonra Neill'i çalımladıktan sonra sağ çaprazdan şutunu çekerken, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak az farkla auta gitti.
78. dakikada sol çaprazdan Ali Tandoğan'ın kullandığı serbest vuruşta, arka direkte Nunez yakın mesafeden topu üsten auta göndererek önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
83. dakikada Ergiç, Galatasaray karşısına kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Sol çaprazdan Ali Tandoğan'ın kullandığı serbest vuruşta, Galatasaray defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Ergiç'in sert şutunda, Neill'a çarpan meşin yuvarlak kaleci Ufuk'u da yanıltarak ağlarla buluştu: 0-2.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER