Dünya Basketbol Şampiyonası biletleri tükendi

Dünya Basketbol Şampiyonası biletleri tükendi

Dünya Basketbol Şampiyonası biletleri tükendi
Dünya Basketbol Şampiyonası biletleri tükendi
Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası'na 100 gün kalırken, satışa sunulan biletlerin tümünün tükendiği açıklandı. Şampiyonaya, toplam 350 bin basketbolseverin katılımı bekleniyor.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 28 Ağustos–12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın başlamasına 100 gün kala, satışa sunulan biletlerin tümünün tükendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, 28 Ağustos'ta başlayacak şampiyona biletlerinin ufak bir kısmının organizasyonun başlamasından kısa bir süre önce tekrardan satışa sunulacağı kaydedildi.

Bu arada, 12 Eylül'de final maçı oynanacak şampiyonaya, toplam 350 bin basketbolseverin katılımı bekleniyor.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri olmak üzere toplam 4 şehirde gerçekleştirilecek organizasyon için inşa edilen iki yeni salonla birlikte toplam 5 salonda 24 takım ve 288 basketbolcu, 80 maç yapacak.

Türkiye'de mücadele etmeye hak kazanan takımlar ise şunlar:

(A) Grubu (Kayseri): Angola, Arjantin, Avustralya, Almanya, Ürdün, Sırbistan

(B) Grubu (İstanbul): ABD, Brezilya, Hırvatistan, İran, Slovenya, Tunus

(C) Grubu (Ankara): Çin, Fildişi Sahili, Porto Riko, Rusya, Türkiye, Yunanistan

(D) Grubu (İzmir): İspanya, Kanada, Fransa, Litvanya, Lübnan, Yeni Zelanda

-BAUMANN: ''BU YILIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU OLACAK''-

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, şampiyonanın başlamasına 100 gün kaldığını ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın bu yılın en büyük basketbol organizasyonu olacağını söyledi.

Baumann, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, bu şampiyonanın aynı zamanda Türkiye'nin bugüne dek ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Şu ana kadar satışa sunulan tüm biletlerin tükenmiş olması bizim için çok sevindirici bir gelişme. Bu da basketbolun dünyada en sevilen ve takip edilen ikinci spor dalı olduğunun en büyük ispatı. Basketbol tüm dünyada temiz, pozitif ve heyecanlandırıcı bir profil çizen spor dalı. Basketbolun geleceğinin, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ile birlikte çok daha parlak olacağını söylemek mümkün.''

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109