Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt; 'Böyle muhalefete üzülüyorum'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde CHP'nin kara propaganda peşinde olduğunu savunarak, "İsim vermeyeceğim, ama siz zaten robot resmini tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık çaldın, kaç defa içi boş dosyaları havada salladın" dedi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt; 'Böyle muhalefete üzülüyorum'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde CHP'nin kara propaganda peşinde olduğunu savunarak, "İsim vermeyeceğim, ama siz zaten robot resmini tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık çaldın, kaç defa içi boş dosyaları havada salladın" dedi.


 AKP 18. İstişare ve Değerlendirme toplantısı, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de gerçekleştirildi. Toplantı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı değerlendirme konuşması ile sona erdi. Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'yi eleştiren Başbakan, "İsim vermeyeceğim, ama siz zaten robot resmini tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık çaldın, kaç defa içi boş dosyaları havada salladın" dedi.

'Böyle muhalefete üzülüyorum'

Anamuhalefetin bütün demokrasilerde çok temel bir kurum olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkenin halkına senelerce korku tünelleri kazan köstebek zihniyetlere avukatlık yapanlar, dosya işportacığı yaparak siyasi ikballerini teminat altına alamayacaklarının farkında olsunlar. Attıkları taş her defasında kendi başlarına düşüyor, yine düşecek. Kendi üstlerini başlarını temizlemeden sağa sola attıkları çamur yine kendi duvarlarına yapışacak. Ana muhalefet tüm demokrasilerde çok temel bir kurumdur. Ama bizim anamuhalefet, partimizin hallerini gördükçe çılgına dönüyor, ben de onların haline acıyorum. Zaman zaman böyle muhalefete can feda diye düşündüğüm de oluyor ama daha çok üzülüyorum. Son günlerde bizim muhalefet yine kara propaganda peşinde. İsim vermeyeceğim, ama siz zaten 'robot resmini' tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. İnsan biraz haya eder. Biraz diyorum, zira o kadarı da yeter. Biraz haya eden insan bütün Türkiye'nin duyduğu, kendi partisinin belediye başkanının ifadesiyle, ses kasetlerini hep beraber dinledik. 'Yamyamları doyuramıyorum' diyen kendi belediye başkanının itirafını da duyar da ses verir. Hani, senaristin biri sana hafiye rolünü oynarsan baş Aktör olursun dedi de sen bu rolü çok benimsedin ya... Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık çaldın, kaç defa içi boş dosyaları havada salladın? Şimdi kalktın, Sayın Atalay için salladığın dosyayı daha evvel benim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı için de salladın, Sayın Yazıcı için de sallamıştın. Saçma sapan bir elektronik mailden hareketle 'istifa, istifa' diye meydan meydan dolaşmıştın. Gerçek ortaya çıktığı zaman ise ne oldu? Ne 'Bir köstebek beni aldattı' dedin ne de özür diledin. Hiçbirini yapmadın. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç. ya vazgeç ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun."
 

'Herkes bakan yardımcısına ulaşabilecek'

Değerlendirme toplantısında daha mevcut durumu, gelecek hedeflerini konuşup, tartıştıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şimdi de yeni bir sürecin başında, yeni bir maratona başladıklarını belirtti. Kendilerine birçok yazılı soru iletildiğini ifade eden Erdoğan, bakan yardımcılığı kurumunu bunların takibi ve çözümü için tesis ettiklerini kaydetti.

"Rahat rahat benim her milletvekili arkadaşım, siyasetin içinde olan her kardeşim, vatandaşım bakan yardımcılarına ulaşabilir" diyen Erdoğan, bakan yardımcılarının bir danışmanlar grubuyla çalışacaklarını ve sorunların bu kişilerce takip edileceğini dile getirdi.

 

'Millete verdiğimiz sözlerin arkasında duralım'

Hür iradesiyle egemenlik hakkını kayıtsız şartsız kullanma yetkisinin TBMM'ye verildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, Meclis'in milletten aldığı bu yetkinin hakkını en doğru şekilde vereceğini ifade etti. "Birinin veya bazı marjinal grupların söyledikleri mi doğru yoksa bu parlamentonun genelinin söylediği mi doğru" diye soran Erdoğan, "Eğer demokrasiyi konuşuyorsak burada kalkıp da biz birinin birilerinin veya azınlıkların çoğunluğuna tahakkümüne evet diyemeyiz" dedi. Azınlığın hukukunu korumanın da idraki içerisinde olduklarını vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: "Devletimizin şekli belirlenmeden Cumhuriyetimiz ilan edilmeden kurulan ve istiklal mücadelesini yöneten TBMM 91 yıllık birikimiyle yeni bir anayasayı yapacak güçtedir, kudrettedir, yeter ki yüz yüze konuşalım yeter ki birbirimize ses geçirmez ideolojik duvarların ardından seslenmeyelim, yeter ki bürokratik ideolojilerin refleksiyle ya da marjinal ön kabullerle meşruiyet zemininden ayrılmayalım. Millete verdiğimiz sözlerin arkasında duralım, milletin mutluluğundan hissedar olalım, mesele budur."

'Her vatandaşımızın hukukunun güvenceye almak zorundayız'

Millet egemenliğinin tam olarak tahakkuk etmesinin olmazsa olmaz şartının sağlam bir temel üzerinde insanı ve toplumu esas alan bütün kurumları hukuk zeminine çeken yeni bir anayasa olduğunu belirten Erdoğan, "Mevcut anayasa göre devletimizin kurumları bir tarafa, anayasa bir tarafa. Anayasal kurumların devletin üzerinde birer devlet görüntüsü vermesi yıllarca bu ülkeye bu millete büyük bedeller ödetmiştir. Vatandaşı yok sayan, vatandaşlık aidiyetini yaralayan bir anayasa ile bulunduğumuz noktadan ileriye gidemeyiz. Eksi bilgileri terk edelim ve bütün vatandaşlarımızın TC devleti ile aidiyetlerini perçinleyelim. İki temel ilkeyi tam olarak hayata geçirelim. 'Adalet mülkün temeledir' bu sözü artık sadece mahkeme duvarlarında bırakmayalım. Unutmayalım ki buradaki mülk devlettir devlet ise milletindir, millete aittir. Bunun için diyoruz ki yeni bir anayasa ile her vatandaşımızın hukukunun güvenceye almak zorundayız" dedi.
 

'Bu ülkede kimse ama kimse kiracı değildir'

Bu ülkede kimsenin ama kimsenin kiracı olmadığını, herkesin ev sahibi ve devletin sahibi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "İstiyoruz ki hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi de artık sadece TBMM Genel Kurul Salonu'nu süsleyen bir cümle olmasın. Millet egemenlik hakkını kendi eliyle kullansın kendi eliyle korusun. Bizler Türkiye'yi hak ettiği aydınlık yarınları milletimin hayali olan mutlu ve müreffeh geleceğe taşıma azmiyle bu sevda ile yola çıkan bir siyasetin temsilcileri bir büyük ailenin mensuplarıyız. Kararlı çıktık inançla çıktık azimle çıktık o tarih unutulur bir tarih değil. Bilkent'in o salonu o gün çok farklı mesajlara şahit olmuştur. O unutulur bir an değil. Bizim derdimiz milletimizin derdi. Bizim sevincimiz 7'den 70'e milletimizin sevincidir. Batıdan doğuya kuzeyden güneye Türkiye'nin meselesi bizim meselemizdir. Bu nedenle bu salonu dolduran mümtaz topluluğun sayısı fiziki imkanlarla sınırlı olsa da inanıyorum ki milletimizin her bir ferdi ruhu kabulüyle umut ve heyecanlarıyla burada bizimle birliktedir. Sadece Ankara değil, İstanbul da değil Kars, Muğla, Ordu, Sivas, Tekirdağ, Şırnak, Kilis de bütün beklentiler, bütün umutları ve hayalleriyle buradadır. Çünkü AKP sadece batının yada doğunun değil, sadece güneyin yada kuzeyin değil, sadece kıyının kumsalın köşenin değil 780 bin kilometrekarelik bu büyük vatanın her bir karışının partisidir. Bunu kurulduğumuzdan bu yana sürekli ispatladık."

 

Erdoğan'dan 'anayasa' toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları kapsamında bazı milletvekiliyle bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampının bugün sona ermesinin ardından bazı milletvekilleriyle Asya Termal Otel'de bir araya geldi.

Toplantıya, yeni anayasa çalışmalarında görev alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin katıldı.
                          (Cumhuriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER