CHP'de MYK ve PM aday mesaisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün kurmaylarıyla tam gün “aday” mesaisi yapacak.

CHP'de MYK ve PM aday mesaisi

CHP'de MYK ve PM aday mesaisi


CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün kurmaylarıyla tam gün “aday” mesaisi yapacak.


CHP’de bugün önce MYK ardından PM, belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanacak. PM toplantısı nedeniyle Genel Merkez’in kapıları dün ve bugün için ziyaretçilere kapandı. PM’de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor. Kulislislere göre Antalya’da mevcut başkan Muhittin Böcek ile yola devam edilmesi öngörülüyor, ancak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da adı konuşuluyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının da PM’den çıkabileceği ifade edilirken, İzmir’de ise büyükşehir adayının bir sonraki PM’de gündeme gelmesi öngörülüyor. 

PM’de İstanbul’da henüz açıklanmayan ilçe belediye adaylarının da büyük ölçüde netleşeceği belirtilirken, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beşiktaş, Kartal, Sarıyer belediye başkanlarının değişmesi beklenmiyor. Avcılar’da mevcut başkanla yola devam edilip edilmeyeceği konusunda ise henüz netlik olmadığı, Adalar, Ataşehir, Bakırköy, Esenyurt, Kadıköy, Maltepe, Şişli’de ise mevcut başkanların değişebileceği ifade ediliyor. 

‘Kopuş’ tepkisi mi? 

CHP lideri Özel, Kılıçdaroğlu’nu Eskişehir’deki aday tanıtım toplantısına davet etmiş, Kılıçdaroğlu’ da “programım uyarsa olabilir” yanıtını vermişti. Ancak sürpriz değişiklik olmazsa Kılıçdaroğlu, Eskişehir’deki programa katılmayacak. Bunun nedenine ilişkin Milliyet’e konuşan kaynaklar, Özel ve değişim ekibinin kurultay öncesi sarfettiği “Partiden duygusal kopuş var, değişim olmazsa insanlar sandığa gitmez” sözlerini anımsattılar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Eskişehir’deki tanıtıma katılabileceğini aktaran kaynaklar, “Sadece Genel Başkan’ın katılımı olsaydı giderdi. Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibi İmamoğlu ile birlikte fotoğraf vermesini istemiyor” diyor. 
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER