Sancaktepe 9. Bilgi Evi'ne kavuştu

Sancaktepe Belediyesi, Kültür ve Bilgi Merkezleri’nin dokuzuncusunu Âşık Veysel Kültür ve Bilgi Merkezi adıyla Meclis Mahallesi’nde açtı.

Sancaktepe 9. Bilgi Evi'ne kavuştu
Sancaktepe Belediyesi her mahalleye yapmayı planladığı Bilgi Merkezleri’nin sekizini daha önce hizmete açmıştı. Kültür ve Bilgi Merkezleri’ni çok büyük yatırımlar olarak gördüğünü vurgulayan Başkan İsmail Erdem, geleceğimizin teminatı gençleri Bilgi Merkezleri vasıtasıyla iyi bir şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Başkan Erdem, Âşık Veysel Kültür ve Bilgi Merkezi açılışında yaptığı konuşmasında, her mahallenin Bilgi Evi’ne ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kaliteli ve bilgili insan yetiştirmek her şeyin üstünde gelir. Bu yüzden geleceğimizin teminatı gençlere eğitim adına yapılacak destek ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır” dedi. Erdem, ayrıca Bilgi Merkezleri’ne Ünlü Türk büyüklerinin adının verilmesinin anlamlı olduğunu vurguladı. Kaymakam Feyzullah Özcan ise Sancaktepe’nin orta öğretimde bulunan öğrenci sayısının 50 bin civarında olduğunu belirterek, açılacak yeni bilgi evleri ile bölgedeki eğitim düzeyinin daha da yükseleceğine dikkat çekti.

Açılış törenine Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Emniyet Müdürü Fahrettin Boylu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kaymakamlık Birim Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa ayrıca Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de katıldı. Özer; yaptığı kısa konuşmasında Âşık Veysel’den okuduğu şiirlere eğitimin ve öğretimin önemine dikkat çekerek bilgi evine Âşık Veysel adının verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Meclis Mahallesinde 22 Kasım Salı günü hizmete açılan Âşık Veysel Kültür ve Bilgi Merkezi; 2 katlı binada faaliyet gösterecek. Bilgi Merkezi’nde; derslikler, bilgisayar odası, çok amaçlı orta büyüklükte bir de salon bulunuyor.  Tamamen ücretsiz olarak ilköğretim öğrencilerine sunulacak olan Bilgi Merkezi’nde her sınıf 25 kişiden oluşuyor. Sınıflarda akıllı tahta ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen Bilgisi gibi temel dersler branş öğretmenler tarafından öğrencilere verilecek.

Kent genelinde çocukların okul sonrası zamanlarını sokakta, internet kafelerde geçirmelerinin önüne geçmek amacıyla açılan bilgi evinde; öğrenciler tecrübeli öğretmenler eşliğinde ders alacak. Bilgi evi, öğrenciye okuldan verilen performans ödevlerini yapması konusunda da yardımcı olacak. Öğrenci, okuldan verilen ödevleri merkezdeki bilgisayarları kullanarak hazırlayabilecek. Bu sayede daha sağlıklı ortamda ücretsiz olarak ödevlerini yapabilecek. Ayrıca çocuklar için eğitici aktiviteler de düzenlenecek. Çocuklar, açılacak kurslarda; müzik, satranç, folklor, tiyatro gibi branşlarda sanat yönlerini geliştirebilecek.
 
Bilgi Merkezi’nde ayrıca anne babaların da yararlanabileceği düzeyde kültürel, tarihi, sosyal ve kişisel gelişim kitapları da bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER