Türkiye’de Rus ilaçları satılacak

Rusya’nın ilaç üreticisi “R-Pharm”, Türkiye’de ilaç satışına başlıyor ve gelecekte bu ülkede fabrikasını kurmayı planlıyor.

Türkiye’de Rus ilaçları satılacak
Türkiye’de Rus ilaçları satılacak

Rusya’nın ilaç üreticisi “R-Pharm”, Türkiye’de ilaç satışına başlıyor ve gelecekte bu ülkede fabrikasını kurmayı planlıyor. Planların gerçekleşmesi durumunda “R-Pharm”, yurtdışında kendi fabrikasına sahip Rusya’nın ilk ilaç şirketi olacak.

Şirketin Genel Müdürü Vasiliy Ignatyev, İstanbul’da bir ofis kiraladıklarını ve halihazırda personel seçiminin yapıldığını söyledi. Türkiye piyasasına girerek “R-Pharm” ürünleri için potansiyel pazarları genişletmeyi amaçladığını belirten uzman, ayrıca Türkiye şubesinin Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ilaç sevkiyatını başlatabileceğini umduğunu da sözlerine ekledi.

“R-Pharm”ın gelecekte Türkiye’de, Rusya’dakine benzer biyoteknolojik üretimi organize etmeyi planladığını söyleyen Ignatyev, fabrikanın ne zaman ve hangi bölgede kurulacağının henüz belli olmadığını belirtti.

Önümüzdeki 4-5 yıl içinde Türkiye’deki şubesinin gelişimine 100 milyon avro yatırmayı düşündüklerini kaydeden İgnatyev, paranın ilaç kayıtlarına, araştırmalara ve ilk fabrikanın inşaatına harcanacağını açıkladı.

turkish.ruvr.ru

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER