DÜZENLİ SPOR KALP KRİZİ RİSKİNİ YARI YARIYA AZALTIYOR!

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde “Kalbinizin Sesiyle Pedallayın” sloganıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

DÜZENLİ SPOR KALP KRİZİ RİSKİNİ YARI YARIYA AZALTIYOR!
DÜZENLİ SPOR KALP KRİZİ RİSKİNİ YARI YARIYA AZALTIYOR!

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde  “Kalbinizin Sesiyle Pedallayın” sloganıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte kalp sağlığı için bisiklete binmenin ve hareketin önemine dikkate çekmek için Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Dağdeviren’in öncülüğünde 8 kişilik hekim ekibi, hastane çalışanları ve Bisikletliler Derneği’nin üyelerinden oluşan kalabalık bir grup, hep birlikte pedal çevirerek sağlıklı meyve suları hazırladı.

 PEDALLARI KALP SAĞLIĞI İÇİN ÇEVİRDİLER

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çağımızın en büyük sorunlardan biri olan hareketsiz yaşam; gününü bilgisayar başında geçiren, alışverişini sanal ortamdan tıklayarak yapanlar için büyük tehdit oluşturuyor. Buradan yola çıkarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve kalp-damar hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi hekimleri ve Bisikletliler Derneği üyeleri, renkli ve hareketli etkinlikte bir araya geldi. “Kalbinizin Sesiyle Pedallayın” sloganıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Dağdeviren’in öncülüğünde 8 kişilik hekim ekibi, hastane çalışanları ve Bisikletliler Derneği üyelerinden oluşan kalabalık bir grup pedal çevirerek kendi meyve sularını hazırladılar. 

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI GÖRÜLME RİSKİ 30- 40 YAŞA DÜŞTÜ
Kalp damar sağlığını korumak için sporun yaşam tarzı olarak belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Dağdeviren, her yaştan insana uygun olarak belirlenecek egzersizlerle hem sağlıklı bir kalp hem de zinde bir vücuda sahip olunabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Dağdeviren, “Günümüzde daha şişman, şeker metabolizması daha erken bozulmuş, tansiyonu daha erken yükselen ve kalp damar hastalıklarına daha erken yakalanan bir nesil ortaya çıkmış durumda. Eskiden erkeklerde 50, kadınlarda 60 yaş üzerinde kardiyovasküler risk artmaya başlarken, son zamanlarda bu riskin görülme yaşı erkeklerde 30, kadınlarda 40 yaşa düştü. Bunun başlıca sebebi, endüstriyel toplumun getirdiği stresli yaşam biçiminin yaygınlaşması ve beslenme alışkanlıklarındaki önemli değişikliklerdir. Yüzyıllar önce avcı toplum tarzından son yüzyılda artık rafine gıdaları tüketir bir yaşam biçimine döndük. Bundan dolayı da özellikle damar sertliği daha erken yaşlarda görülüyor. Oysa düzenli spor yapanlarda kalp krizi riski, hareketsiz bir hayat sürenlere göre neredeyse yarı yarıya daha az. Bunun için düzenli olarak yarışmasız hızlı tempolu yürüyüş, yavaş tempolu koşu, bisiklet çevirmek gibi vücudu az zorlayan sporlara yönelmek gerekiyor. Günde ortalama 30 dakika, haftada 150 dakikada spor yapmak kalp krizi riskini 6 kat azaltıyor. Bu nedenle biz de ‘Kalbinizin Sesiyle Pedallayın’ etkinliğimizle sağlıklı bir kalp için herkesi pedal çevirmeye davet ediyoruz” dedi. 

KALP SAĞLIĞI KONUSUNDA BİLİNÇ ARTIRILMALI
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Necip Kozalı, kalp sağlığı konusunda toplumda bilinç düzeyini artırmak ve sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarına vurgu yapmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlattı. 10. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan hastanelerinde Türkiye’de ve dünyada en yaygın hastalıklardan biri olan kalp hastalıkları konusunda uzman bir kadro ile çalıştıklarını ifade eden Kozalı, “Kurulduğumuz günden bu yana ‘sağlıklı yaşamak, sağlık hizmetlerinden eşit derecede faydalanmak herkesin en temel hakkıdır’ ilkesini benimseyerek, Türkiye’nin yanı sıra, yurt dışından gelen hastalara da uluslararası standartlarda modern sağlık hizmeti sunuyoruz. Kalp ve damar hastalıkları, halen dünyada ölüm nedenleri arasında en üst sıralarda yer alıyor. TÜİK verilerine göre ise ülkemizde kardiyovasküler sebepli ölümler, tüm ölümlerin yüzde 43’ünü oluşturuyor. Bu nedenle, kalp sağlığını korumanın yolu önceden tedbir almaktan geçiyor. Sağlıklı bir yaşam için ise dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, stres ve sigaradan uzak durmak ve tabi ki spor yapmak önem kazanıyor. Biz de Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi olarak, Dünya Kalp Günü’nde hareketli yaşamın önemine sizlerle birlikte dikkat çekmek istedik. “Kalbinizin Sesiyle Pedallayın” etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Etkinlik sonunda hekimler, Bisikletliler Derneği üyeleri ile birlikte bisikletlerine binerek kalabalık bir konvoy oluşturarak hastaneden ayrıldılar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109