Bayram sonrası hafifleyin

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda sağlıklı yaşam konusunda öneriler

Bayram sonrası hafifleyin
 Bayram sonrası hafifleyin
Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda sağlıklı yaşam konusunda önerilerde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, Ramazan ayı sonrasında değişen beslenme alışkanlıklarına dikkat çekerken bayram sonrası hafifleme ve metabolizmayı hızlandırmanın ipuçlarını veriyor. 

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu 'İyi Yaşa” platformunda önerilerde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, yaz mevsimine denk geldiği için bir parça zorlanılan Ramazan ayından sonra “Pazartesi ile birlikte yavaş yavaş beslenme alışkanlıklarınızı eskiye döndürme ve metabolizmanızı tekrar normal düzene adapte etme vakti geldi" diyor. İşte bayram sonrasında hafiflemenin ve metabolizmayı hızlandırmanın püf noktaları:


RAMAZAN SONRASI METABOLİZMANIZI HEMEN HIZLANDIRMAK İÇİN 5 TÜYO
Günde 3 saatten uzun aç kalmayın.
Uyandıktan sonra bir saat içerisinde kahvaltı edin.
Ara saatlerde yeşil çay ve kahve tüketin.
Öğünlerde az miktarda da olsa et, tavuk, balık gibi proteinlere yer verin.
Ara öğünlerde süt, yoğurt, ayran gibi süt ürünlerine yer verin.
BUNLARI YAPIN, HAFİFLEMEYE HEMEN BAŞLAYIN!
Bazı yağlar metabolizmanızı hızlandırır… Evet yanlış okumadınız. Beslenmenize bazı yağları dahil etmeniz daha fit olmanıza yardımcı olacaktır. Balık ve kuruyemişlerde ve bazı tohumlarda bulunan çoklu doymamış yağ asitlerinin (PUFA) düzenli olarak alınmasının, metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı Almanya’da yapılan bir bilimsel araştırmada kanıtlandı.
Süt ürünleri zayıflamanıza yardımcıdır… Kalsiyum mineralinin yetersiz alımının, vücutta yağ depolanmasının tetiklenmesine sebep olduğu biliniyor. Süt ve süt ürünlerini yetersiz tüketen kişilerin iştahlarını kontrol etmeleri de daha zordur. Günlük beslenmenize 2 su bardağı kadar süt veya yoğurt eklemek için daha fazla vakit kaybetmeyin.
Koyu renk üzüm, yağ yakmaya yardımcı… İçerdiği resveratrol isimli antioksidanın; kilo almayı kolaylaştıran insülin direncinin oluşma riskini azalttığı ve egzersize dayanıklılığı arttırdığı bilinmektedir.
Uyku sürenize dikkat edin… Günde 5 saatten az uyumanın size 300 kalorilik fazla yiyecek alımına mal olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca yapılan bir çalışmada, günde 8 saat uyuyanların günde 5 saat uyuyanlara göre %56 oranında daha fazla yağ kaybettikleri belirlenmiştir.
Her öğüne bir protein ilave edin… Proteinli yiyeceklerin sindirim süresi, diğer besinlere göre daha uzun olduğundan, termik etki adı verilen enerji harcamasını arttırırlar. Her öğünde süt ürünleri veya et ürünleri gibi bir proteine az miktarda da olsa yer vermek fit kalmanızı kolaylaştırır.
Kahve: Kahvenin içerdiği kafeinin metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Ayrıca son dönemde yapılan çalışmalarda, egzersizden 30 dakika önce içilen kahvenin egzersiz esnasında yağ yakımını arttırdığı belirlenmiştir. Ara öğünlerinizin yanında az sütlü şekersiz bir kahve tüketmek metabolik hızınıza da iyi gelir. Ancak günlük 300 mg kafein sınırınız olduğunu unutmayın. Bu da günde maksimum 3 kahve demek oluyor.
Yeşil çay: İçerdiği polifenollerin ve kafeinin gücü ile metabolik hızı arttırdığı biliniyor. Günde 1-2 kupa yeşil çay içmeye daha fazla vakit kaybetmeden başlamalısınız. Amerika’da yapılan bilimsel bir araştırmanın sonuçlarına göre, yeşil çay ekstresi düzenli alındığında metabolik hızı günlük ortalama %4 arttırmaktadır. Yapılan başka bir araştırmada da, aynı beslenme düzenini takip eden bir araştırma grubunda, düzenli yeşil çay tüketenlerin tüketmeyenlere göre ortalama 3.3 kg daha fazla kilo verdiği saptanmıştır.
Soğuk su: Yapılan bilimsel araştırmalarda, suyun metabolizma hızlandırıcı öğelerden biri olduğu kanıtlanmıştır. Metabolizma üzerinde direk bir etkisi olmasa da, vücut su kaybettiğinde metabolizmanın da yavaşladığı bilinir. Soğuk suyun ise sıcak ve ılık suya göre metabolizma üzerinde daha fazla canlandırıcı etkisi vardır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109