Pendikli aileler, çocuk eğitiminde bilinçleniyor

Pendikli aileler, çocuk eğitiminde bilinçleniyor

Pendikli aileler, çocuk eğitiminde bilinçleniyor
Pendik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik projelerine devam ediyor. “Pendik Geleceğine Koşuyor Projesi” çerçevesinde “Okul Öncesi Eğitimin Önemi” ve “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” konulu seminerlerin ikincisi düzenlendi.

Avrupa Birliği Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen “Pendik Geleceğine Koşuyor Projesi”, okul öncesi eğitim konusunda ailelerin bilinçlendirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda düzenlenen seminerlerde uzmanlar, çocuk davranışları ve çocukların eğitimi konusunda ailelere önemli bilgiler aktardı. Orhangazi Çocuk Kulübü’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu rehber öğretmenlerinden Sait Hisar, çocuklarda bazen istenmeyen davranışların görülebileceğini ve çocukların bu davranışlardan genelde kolay kolay vazgeçemediğini belirtti. Çocukların uzun süre televizyon izlemesinin ve sürekli sokakta oynamasının eğitimlerini engellediğini vurgulayan Hisar, “Çocukları insanlardan uzaklaştıran davranışlar da ‘istenmeyen davranışlar’ kategorisine girer. Çocuklarımız istenmeyen davranışlar sergilediği zaman onları tatlı bir dille uyarmalıyız.” dedi.

Uzmanların uyarılarını can kulağı ile dinleyen veliler, düzenlenen seminerlerin çocuk eğitimi konusunda oldukça bilgilendirici olduğunu vurguladı. Seminer sonunda seminere katılan ailelerle yapılan ankette, ailelerin okul öncesi eğitim hakkındaki duyarlılıklarının arttığı sonucuna ulaşıldı.

Nevriye Öztürk ( Ev Hanımı): Yapılan bu seminerler çocuklar üzerinde olumlu etkiler yapıyor. Çocuk kulüplerinin okul öncesinde yaptığı bu eğitimler sayesinde çocuklarımız topluma daha uyumlu bir birey hale geliyor.

Birgül Sarız ( Ev Hanımı): Çocuk kulübüyle komşularım aracılığı ile tanıştım. Burada çocuklarımıza çok iyi eğitim veriliyor. Bu eğitim sayesinde biz de doğru bildiğimiz yanlışlardan kurtulmuş oluyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109