Pendik Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı

Pendik Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı

Pendik Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı
5 gün sürecek 'Pendik Okul Öncesi Çocuk Şenliği başladı. 80 anaokulu ile 10 bin çocuk, hem yeteneklerini sergiliyor hem de animasyonlar ve portatif oyun grupları ile eğlencenin tadını çıkarıyor. Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Şahin; "Okul öncesi eğitim, öğrencilerin yeteneklerini fark etmek açısından çok önemli" dedi ve tüm Pendiklileri etkinliğe katılmaya davet etti.
 
Pendik Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve beş gün sürecek ‘Pendik Okul Öncesi Çocuk Şenliği’nde 80 anaokulu ile 10 bin çocuk, hem yeteneklerini sergiliyor hem de animasyonlar ve portatif oyun grupları ile eğlencenin tadını çıkarıyor. 3 Haziran’a kadar devam edecek şenlik boyunca ebeveynler hem okul öncesinin gerekliliği konusunda uzmanlardan bilgi alıyor hem de yapılan çalışmaları yerinde izleme fırsatı buluyor.
 
Hedef 500 derslik

Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik’te ilk defa böyle bir etkinliğin yapıldığını ifade ederek  amacın;  okul öncesi eğitimin farkındalığını arttırmak olduğunu söyledi. Pendik’te 250 derslikle okul öncesi eğitim verildiğini ifade eden Şahin, bu sayının iki yıl içinde 500’e çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi ve “ Okul öncesi eğitim öğrencilerin yeteneklerini fark etmek açısından çok önemli. Bu sebeple imkânlarımız dâhilinde bu konuda daha fazla çaba harcayacağız” dedi.
 
Okul öncesi eğitim önemli

Belediye başkanının ardından kürsüye çıkan Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı, okul öncesi eğitimin gerekliliğine vurgu yaparken; 4-6 yaş grubunda eğitim alan çocukların ilerideki okul hayatında ders başarısının ve sosyalleşmesinin arttığını belirtti ve yapılan çalışmalardan dolayı Pendik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
  
Şenlik  alanında neler var?

Yaklaşık 10 bin m² lik şenlik alanında Pendik bulunan 80’e yakın anaokulunun stantları yer almakta ve anaokulu öğrencilerinin yaptıkları çalışmalar sergilenmekte. Alanda ayrıca iki tiyatro çadırı ile çocukların yetenekleri keşfedilirken, sinema çadırıyla da çocukların görsel dünyaları zenginleşiyor. Bunların yanı sıra portatif oyun grupları, palyaçolar, tahta bacaklar, baloncu ablalar, çizgi film ve masal kahramanları ve daha birçok gösteri ile çocuklara bolca güzel vakit geçirmeleri sağlanıyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER