Lale Sokak’ta ilk kısım tamam

Lale Sokak’ta ilk kısım tamam

Lale Sokak’ta ilk kısım tamam
Lale Sokak’ta ilk kısım tamam
Lale Sokak’ta vatandaşın kendi isteğiyle belirlediği sokak modelin çalışmaları devam ediyor. İlk kısmının bittiği ve çoğunun memnun göründüğü bölgede, sokağın adına yaraşır bir ‘lale devri’ yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz ‘Vatandaş kendi kaldırım modelini kendisi belirleyecek’ haberimizden sonra mahallelinin seçtiği sokak modelinin inşasına başlandı. Üç kısım halinde yapılması planlanan sokağın ilk kısmı hemen hemen bitti gibi gözüküyor. Vatandaşın seçimle trafiğe kapanmasını istediği sokağın öncelikli olarak altyapı çalışması tamamlandı. Daha sonra kaldırım taşlarının düzenlenirken sokak kenarlarına ‘konuşan lale’ motifleri yapıldı. Bazen yağan yağmurların olumsuz etki oluşturmasına rağmen çalışmalar aralıksız sürdü. Şimdi vatandaş da esnaf da bu durumdan memnun görünüyor. Sokağın yeni haliyle ilgili bazı esnaflardan görüşlerini aldık:

Salih Övünç (Hafız Abdullah Sofrası) : Sokakta trafik ve estetik, görünen bir sorundu ama en önemli sıkıntı bence altyapıydı ve bunun çözüme kavuşturulması güzel oldu. Artık pis kokular oluşmuyor. Adına yakışır bir sokak oldu. Fen İşlerinin ekipleri muazzam şekilde çalıştılar. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum.
Mehmet Kalkan (Mevlana Et): İnsanlar daha önceden oluşan araç sıklığından dolayı rahat dolaşamıyordu. Vatandaşlar şimdi daha rahat sokağı dolaşabiliyor ve dükkânlardan alışverişlerini yapabiliyorlar. Esnaf olsun vatandaş olsun herkesin yapılan çalışmadan memnun olduğunu düşünüyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER