Milyon dolarlık yatlarla, ‘el sanatları’ aynı anda sergilenecek

Yurt içi ve yurt dışından onlarca el sanatı ustasını bir araya getirecek‘Pendik Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması’, bu yıl bir ilk olarak MarinTürk’te düzenleniyor. ‘Boat Show’ fuarı ile aynı tarihlere denk gelen etkinlik, el sanatı ve lüks tekne meraklılarını marinada buluşturacak.

Milyon dolarlık yatlarla, ‘el sanatları’ aynı anda sergilenecek
19-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatlar Buluşması, yerli ve yabancı geleneksel el sanatçılarını Pendik MarinTürk’te buluşturuyor. Her yıl değişik sanatçılarla Pendiklilerin karşısına çıkan dev etkinlik, bu yıl da farklı sanatçıların eserlerini tanıtacağı günler yaşatacak. Antep’ten Edirne’ye, Trabzon’dan Kahramanmaraş’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen 25 yerli sanatçı, telkari, oltu taşı, yazma, ahşap oymacılığı gibi el sanatı ürünleri standlarında sergileyecek. Yurtdışından ise Lübnan’dan Ahmet Skaf – Ahşap oyma, Bedir Hassun – Lübnan sabunu, Rusya’dan Shakova Natalia ve Shakkov Viacheslav – Matruşka bebek, Karadağ’dan Vaid Turuskovic – Geleneksel işleme kıyafetleri ve Hollanda’dan Reinder Renders – Klompen (tahta ayakkabı) eserlerini Türk sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Boat Show’la aynı anda yapılacak

Belediye Başkanı Kenan Şahin, Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nın çok önemli bir uluslar arası faaliyet olduğunu belirtirken, modern sanatların önemsenmesinin yanında, geleneksel sanatların da sahip çıkılmasına çalışıldığını kaydetti. Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatlar Buluşması’nın her yıl daha da güzelleşen, bir öncekini tekrar etmeyen bir yapısı bulunduğuna vurgu yapan Şahin; hem yerel hem de yabancı sanatçıların geleneksel eserlerini bu buluşmada yakından görme fırsatı buluyoruz.” dedi. Şahin, Boat Show’la aynı anda yapılacak Geleneksel Sanatlar Buluşması’na bu yıl daha fazla ziyaretçi beklendiğini ifade etti.

El sanatçılarından birkaçı

Zahide Durmaz

1997 yılından bu yana besi bebek üreten Zahide Durmaz, bu bebekleri yurtiçinde satmanın yanı sıra Amerika, İngiltere, Fransa ve Rusya gibi birçok ülkeye de ihraç ediyor. Ahşap tel, kökboyama ve el dokuma ipek kumaşlarla yapılan Besi bebeklerin her biri teknolojik özelliklerle donatılıyor. Her bebek baş bağlaması ve giysisi ile kaç çocuğu olduğunu, kültürünü, hangi köyde taşıdığını anlatıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER