Belediye sinemayı okullara taşıdı

Pendik Belediyesinin kültür merkezlerinde gösterime sunduğu sinema filmleri, öğrenciler için okullara taşındı. Sinema gösterimlerini konferans salonlarının yanında spor salonlarına da taşımaya hazırlanan belediye, ilk olarak Kılıçarslan İlköğretim Okulu spor salonunda gerçekleştireceği sinema gösterimiyle 700 öğrenciye aynı anda sinema izletecek.

Belediye sinemayı okullara taşıdı
Pendik Belediyesi, hey ay düzenlediği sanatsal etkinlikler kapsamında kültür merkezlerinde gösterime sunduğu sinema filmlerini öğrenciler için okullara taşıdı. İlçedeki ilköğretim ve lise düzeyindeki okullarda gerçekleştirilen sinema gösterimleri, okulların konferans salonlarında gerçekleştiriliyor. Belediye teknik elemanlarınca okul salonlarına gösterimler için ses efekti yerleştiriliyor. Mini sinemalara dönüştürülen konferans salonları, öğrencilere rehberlik derslerinde vizyondaki filmleri izlemenin keyfini yaşatıyor.

700 öğrenci birlikte izleyecek

Öğrenciler için sinema keyfini daha da güzelleştirmek isteyen belediye, okullardaki spor salonlarını sinemalara dönüştürmeyi hedefliyor. İlk olarak Kılıçarslan İlköğretim Okulu spor salonunda gerçekleştirilecek sinema gösterimiyle, 700 öğrenci aynı anda sinema izlemenin keyfini yaşayacak. 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek gösterimde ‘Arabalar 2’ adlı animasyon filmi öğrencilerle buluşacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER