Gaming İstanbul Eglence ve Oyun Fuarı Başlıyor

TÜRKİYE’NİN İLK GLOBAL ÖLÇEKLİ DİJİTAL EĞLENCE VE OYUN FUARI GAMING İSTANBUL BAŞLIYOR

Gaming İstanbul Eglence ve Oyun Fuarı Başlıyor
Gaming İstanbul Eglence ve Oyun Fuarı Başlıyor

TÜRKİYE’NİN İLK GLOBAL ÖLÇEKLİ DİJİTAL EĞLENCE VE OYUN FUARI GAMING İSTANBUL BAŞLIYOR

4-7 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Gaming İstanbul, dünyadan ve Türkiye’den oyun firmalarını ve oyuncuları bir araya getirecek. Gaming İstanbul, İstanbul Kongre Merkezi (ICC)‘nde 100.000 ziyaretçi ve katılımcıyı ağırlayacak.

GL events tarafından düzenlenen Gaming İstanbul, dünya oyun endüstrisinin yeni buluşma noktası olacak ve oyun stüdyolarını ve geliştiricilerini, dağıtımcıları, donanım üreticilerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturacak.

OYUNCULAR VE KITALAR BULUŞUYOR!

Gaming İstanbul direktörü Cevher Eryürek, İstanbul’un asırlardır Avrupa ve Asya arasında bir köprü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“GL events Exhibition olarak hedefimiz, bu köprüyü kıtaları, oyuncuları ve profesyonelleri buluşturan, uluslararası bir etkinlikle güçlendirmek. Gaming İstanbul yalnızca bir video oyunları fuarı değil. Bir dijital eğlence ve oyun fuarı. Usta, amatör, yeni ve eski her oyuncuya yer var. Sevdikleri bilgisayarlarının karşısında uzun saatler geçirenler, arada sırada konsollarının başına geçenler, akşamları dostlarıyla internette okey oynamayı sevenler, herkes bu fuarda kendisi için bir şeyler bulacak.”

“Gaming İstanbul’da, herkes için bir şey olacak” diyen Eryürek; “Günümüzün Hollywood’u, oyunlar. Biz de ziyaretçilerimize oyun ve eğlence dolu dört günlük bir fuar sunacağız” diye belirtti.

TÜRKİYE’DE OYUN PAZARI HIZLA BÜYÜYOR

Türkiye oyun pazarının büyüklüğünün, geçtiğimiz yıl 450 milyon dolara ulaştığını belirten Eryürek, şöyle devam etti: “Oyun pazarının 2020 yılında yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını tahmin ediyoruz. Dünya çapında başarılara ulaşan oyun geliştiricilerimiz var. Hiçbir ülkenin sahip olmadığı, benzersiz bir coğrafi avantaja sahibiz. Dünya oyun pazarındaki yerimizi bulmak ve sağlamlaştırmak için tek ihtiyacımız, global ölçekli, gerçek bir oyun fuarı. Gaming İstanbul’un misyonu Avrasya’nın oyun köprüsü olmak”  dedi.

Gaming İstanbul ekibi, dünyada ve Türkiye’de dijital eğlence ve oyun dünyasının en iyileriyle ortak çalışmalar yürütüyor. Gaming İstanbul sırasında düzenlenecek oyun turnuvaları, oyunseverlerin çok iyi tanıdığı uluslararası network’ler tarafından düzenlenecek. Gaming İstanbul bünyesinde para ödüllü FPS, MOBA, futbol turnuvaları ve dans, cosplay yarışmaları gerçekleştirilecek.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN DE SÜRPRİZLER VAR

Gaming İstanbul Ekibi’nin turnuvalar ve yarışmalardan sorumlu yöneticisi Turgut Uç ise, her yaştan bay, bayan ve çocuk ziyaretçiler için turnuvalar ve etkinliklerin olacağına dikkat çekiyor. Uç: “Özellikle çocuklar ve küçük çocuğu olan annelere bir sürprizimiz var. Siz eğlence ve etkinlik alanımızda oyun ve yarışmalarımıza katılırken, çocuklarınız Kids Park’ta kendi yaşıtlarıyla, uzmanlar gözetiminde oyunlar oynuyor olacak. Gaming İstanbul’da aklınız evde kalmadan eğlenebilirsiniz” dedi.

Gaming İstanbul’da pop ve rock konserleri, Cosplay yarışmaları, dans gösterileri, hediye çekilişleri de olacak. Oyungezer, Bölüm Sonu Canavarı, Donanım Haber, Free2Play, SETI Media ve diğer Türk yayın kuruluşları Gaming İstanbul süresince fuar alanında olacak, canlı yayın yapacaklar. Gaming İstanbul basın toplantıları, The Game’de düzenlenecek.

İŞ DÜNYASI DA GAMING İSTANBUL’DA BİRARAYA GELECEK

Gaming İstanbul sadece eğlenceden ibaret olmayacak. İş dünyası profesyonelleri ve iş dünyasında kariyer yapmak isteyenler için Gaming İstanbul farklı etkinliklerle geliyor. Kariyer alanı ve kariyer duvarı, oyun sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler ve mezunlar için iş dünyasının kapılarını aralayacak. Kariyer alanında ulusal ve uluslararası firmaların, yerli ve yabancı üniversitelerin temsilcileri ve stantları da bulunacak.



Bahçeşehir Üniversitesi’nde 3 Şubat  tarihinde düzenlenecek olan Gaming İstanbul geliştirici konferanslarının 2016 yılı konuları “Sanal Gerçeklik - VR” ve “Oyunlarda Konsept Tasarımı ve Sanat Yönetimi.” Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), Gaming İstanbul’da bir dizi seminer düzenleyecek.

Gaming İstanbul, Türk oyun firmalarıyla global yatırımcıları da buluşturacak. Media Deals – Gaming İstanbul ortaklığıyla düzenlenen yatırımcı buluşmasında Türk firmaları projelerini dünya çapında yaklaşık yirmi yatırımcıya sunacak ve bu yatırımcıların desteğini almak için çalışacak.

Gaming İstanbul, Türkiye oyun pazarını geliştirme ve genişletme amacıyla, farklı ülkelerden oyun geliştirici dernekleriyle de ortak çalışmalar içinde. Dünya çapında yaklaşık 1200 üyesi bulunan UKIE, Gaming İstanbul’un Avrupa’daki çalışma ortaklarından biri.

GL events, yıl boyunca dünya çapında düzenlediği 250’den fazla kayıtlı fuar ve 4000’den fazla etkinlikle organizasyon ve etkinlik pazarında dünya lideri. GL events’in düzenlediği etkinlikler arasında Dünya Futbol Şampiyonası, Cannes Film Festivali gibi etkinlikler yer alıyor.



GIST (Gaming İstanbul) hakkında;
·       10.000 m² fuar alanı
·       100.000+ ziyaretçi hedefi (2016 için)
·       Global reklam ve halkla ilişkiler kampanyası desteği
Web sayfası: //www.gamingistanbul.com
Facebook    : https://www.facebook.com/GamingIstanbul
Twitter        : https://twitter.com/GamingIstanbul
Instagram : //instagram.com/gamingistanbul
Youtube    : //www.youtube.com/channel/UCxakf4fhlqrPD4SZVukXNLw
G+              : https://plus.google.com/u/1/108411268381052087931/posts
 
GL events hakkında;
·       Dünya çapında 90+ ofis
·       24 ülkede 37 fuar ve etkinlik merkezi
·       Dünya çapında 250 kayıtlı fuar, 4000 etkinlik
·       Dünya çapında 1.000.000 m² fuar alanı
·       Yıllık 11.000.000 ziyaretçi
·       3976 kişilik ekip
·       939.000.000 € yıllık ciro
Web sayfası: //www.gl-events.com/homepage

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER