Kadıköy Okullarda okuma eğitimi

Kadıköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki okullarda uyguladığı ekran bağımlılığına karşı kitapla barışma söyleşileri sürüyor.

Kadıköy Okullarda okuma eğitimi

Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan’ın önderliğinde oluşturulan Kültür Sanat Platformu’ndan katkılarıyla yürütülen  eğitime destek amaçlı “Okullarda Ekran Bağımlılığıyla Baş Etme ve Kitapla Barışma Söyleşileri” sürüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ın öncülüğünde başlatılan çağın hastalığı ekran bağımlılığıyla baş etme ve kitapla barışma söyleşileri okullarda büyük ilgi görüyor. Kadıköy İlçe Milli Eğiti Müdürlüğü Eğitim ve Kültür Bölümü Şube Müdür Hasan Demir’in belirlediği 20 okulda, öncelikle erken dönemde kitapla doğru ilişki kuramamış, ekran bağımlısı mağduru, kitaptan kopmuş, okumayı sevmeyen öğrenciler hedefleniyor. Çalışmanın Kitapla Barışma Söyleşilerini ve Okumayı Sevdirme Atölyesi’ni, Okuyan Toplum Projesi yürütücüsü eğitimci Ferhat Özen gerçekleştiriyor.

Eğitim Kültür Bölümü Şube Müdürü Hasan Demir yaptığı açıklamada, “Projenin, Kitapla Barışma Söyleşileri ve Okumayı Sevdirme Atölyesi’yle, kitaba küs, okumaya gönülsüz gençlerde, uykuya yatmış olan okuma isteğini uyandırmayı, eğer yoksa da onlara aşılamayı amaçlıyoruz” dedi.

İlköğretimde 7. 8. sınıflara, liselerde 9-10 ve 11-12. sınıflara olmak üzere, üç düzeyde gerçekleştirilen, saydam gösteri ve müzik efektiyle destekli tiyatral sunum, öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin ve yöneticilerin de büyük ilgisini çekiyor.

OKUYAN TOPLUM ETKİNLİK FOTOLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER