Oyuncak Müzesi Maltepeli çocukları ağırladı

Oyuncak Müzesi Maltepeli çocukları ağırladı

Oyuncak Müzesi Maltepeli çocukları ağırladı
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Maltepeli çocuklara İstanbul Oyuncak Müzesi turu armağan etti.

Otobüslerle, Göztepe’de bulunan ve Sunay Akın tarafından açılan Oyuncak Müzesi’ne giden çocuklar Belediye Başkan’ı Zengin’i kendilerini beklerken görünce bir sürpriz daha yaşadılar. Hatıra fotoğrafı çektirmek için Başkan’ın etrafını saran çocuklar koridorlardaki trafiğin aksamasına sebep olunca izdiham yaşanmaması için gezi sonunda toplu resim sözü alınca Başkan’la beraber oyuncakları heyecanla incelediler.

 Beş katlı müzede dünyanın dört bir tarafından toplanan 1817’den günümüze uzanan geniş bir yelpazeye sahip oyuncakları çocuklar kadar büyük bir ilgiyle izleyen Başkan, “Oyuncak Müzesi’ni birkaç yıl önce gezmiştim, koleksiyonun daha da genişlediğini görmek heyecan verici. Maltepeli çocuklarımızla bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Onların da en az benim kadar mutlu olduklarını görmek büyük keyif.” dedi.

Programı dolayısıyla müzede bulunamayan Sunay Akın’ın yerine kendisine refakat eden eşi Belgin Hanım’la oyuncakların tarihçeleri ve hikayeleri üzerine sohbet eden Başkan Zengin gezi sonrası tüm öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Günün bir diğer jesti olan boyanabilir tişört ve özel boya kalemleri hediye edilen öğrenciler yaşadıkları en güzel 23 Nisan olduğunu belirterek Maltepe Belediye Başkanı’na teşekkür ettiler.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER