Maltepe’de Azeri Halk Müziği Ezgileri Fırtınası yaşandı

Maltepe’de Azeri Halk Müziği Ezgileri Fırtınası yaşandı

Maltepe’de  Azeri Halk Müziği Ezgileri Fırtınası yaşandı
Maltepe’de  Azeri Halk Müziği Ezgileri Fırtınası yaşandı

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Azeri Halk Müziği konserinde İstanbul’daki Azeri ve Türk müzikseverler eşsiz bir Azeri Halk Müziği -Muğam- ziyafeti yaşadı.

Maltepe Belediyesi ve İstanbul Azerbaycan Kültür ve Sanat Evi işbirliğiyle düzenlenen Azeri Halk Müziği Muğam konserine, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu, Maltepe Kaymakamı, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Kars Milletvekillleri, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye yetkilileri, Maltepeli müzikseverler ile İstanbul’da yaşayan Azeriler katıldı.

Muğam Konseri öncesi bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Azeri ve Türk Halklarının buluşmasından ve bu konsere evsahipliği yapmaktan büyük hoşluk duyduğunu ifade ederek, “Hislerimizi birleştirelim.  Birlikte hareket eden Türk ve Azeri büyüklerimizin çabalarının değerini biliyoruz. Bu çabaları artırmak için ben de kendi adıma çalışıyorum. Burası sizin evinizdir. Önümüzdeki günlerde işbirliğimiz daha da artacaktır ” dedi.

Kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı konserde, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov ve  Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi ünvanı alan Maksut Feryadi de birer konuşma yaptı. Aşık Maksut Feryadi’nin okuduğu Cumhuriyet şiiri ayakta alkışlandı. Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur konuşmasında iki ülke halkının kardeşliğine vurgu yaptı.

Beş kişiden oluşan Azeri Halk Müziği sanatçılarının seslendirdiği muhteşem Muğam ziyafetinde izleyiciler zaman zaman Azeri ezgilerine eşlik ederek unutulmaz bir akşam geçirdiler.
 
Konser sonunda, aralarında Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr Mustafa Zengin’in de olduğu beş kişiye Azeri Halk kültürüne verdiği katkılardan dolayı plaket verildi. Maltepe Belediye  Başkanı da, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov, sanatçılar  ve diğer  katılımcılara Maltepe’nin simgesi Bakireler Tapınağı maketi ve çiçek vererek, sanatçıları tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER