Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu

Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu

Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu
Maltepe’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları coşkulu bir kalabalıkla yapıldı. Maltepe Meydanında Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından Başıbüyük Stadında devam eden program Maltepe Kaymakamı, Garnizon Komutan Vekili ve Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in stadı selamlamasıyla başladı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler “Sağol” şeref çağrısında bulundu. Gençlik Marşı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve şiirlerin ardından İstiklal Marşı’nı okuyan il birincisi Sena Suzan Şen ayakta alkışlandı. Maltepe Belediye Başkanı Zengin, Şen’i tebrik etti. Orhangazi Lisesi Bandosu eşliğinde geçit töreninin yapılmasının ardından kız öğrenci grupları ve erkek öğrenci grupları gösteri yaptılar.

 Halk dansları gruplarının yedi bölgeden derlenen oyunları stadı coşturdu. Tören finalinde paraşütlerle havada süzülen Türk bayrakları ve kırmızı beyaz balonlar eşliğinde öğrenciler Türk Bayrağı açtılar. Törene Kartal Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, gaziler derneği, şehit anneleri derneği, mahalle muhtarları, çeşitli kamu kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109