Sevgili öğretmenlerim,

Bu yıl buruk bir Öğretmenler Günü yaşıyoruz. Van’da meydana gelen depremde birçok öğretmenimizi yitirdik. O öğretmenler ki; idealleri uğruna belki de yıllarca atanmayı bekleyip, ‘memleketin doğusu, batısı fark etmez’ diyerek görev aşkıyla yanıp tutuşan eğitim neferleriydiler. Meslek hayatları boyunca çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimiz, son nefeslerinde de bizlere birçok dersler vererek ayrıldılar aramızdan.

Sevgili öğretmenlerim,
Fırsat eşitliğinden yoksun bir eğitim sistemine maruz kalarak canla başla ve kim bilir hangi zorlu koşullarda üniversiteye hazırlanarak eğitim fakültelerini kazanmış, hevesle bitirdikleri okullarından mezun olur olmaz meslek aşkıyla yanıp tutuşmuş, KPSS denen zorlu engele takılmış ve senelerce öğrencilerine kavuşmayı hayal etmişken çoğu şehit öğretmenimiz atanmalarının daha ilk yıllarında ve gencecik yaşlarında aramızdan ayrıldı.

Kalplerimizde açılan yara, depremde kaybettiğimiz 700’e yakın kardeşimiz için sızladı; ancak 75 öğretmenimizin acısı, hissettiğimiz vicdani rahatsızlıktan, bir nevi suçluluk duygusundan dolayıdır ki bizleri daha da perişan etti. Öğretmenine gereken değeri verememiş bir ülke olmakla beraber, bizleri aydınlığa kavuşturmak isteyen öğretmenlerimizin enkaz karanlığında kalmış olmaları boynumuzu bir kez daha büktü.

Bugün bir eğitimci, bir cerrah ya da bir belediye başkanı olarak değil; öğretmenine sahip çıkamamış bir ülkenin sade vatandaşı olarak, çocukları okuyan bir baba olarak ve bu ülkenin öğretmenleri tarafından yetiştirilen bir birey olarak kendi adıma tüm öğretmenlerimizden özür diliyorum.

Daha küçücük bir filizken bizleri şefkatinizle sarıp, bilginizle donattığınızı,

En zor dönemeçlerden geçerken, omzumuzdaki güven veren elin size ait olduğunu,

Sanki sizin hiç derdiniz olmazmış gibi dertlerimizle başınızı ağrıttığımızı,

Yükseldiğimiz basamakların, siz olmadan bir hiç olduğunu,

Doğru yolda düz yürüyebilmemiz için sabırla rehberlik ettiğinizi,

Hayranlık duyduğumuz aydınlık yüzlerin sizlerin eseri olduğunu unuttuğumuz için,

Özür diliyorum öğretmenim.

Biliyorum ki, hiçbir doğal afet, hiçbir felaket sizleri ulvi yolunuzdan döndürmeyecek ve sizlerin varlığı, ülkemizin varlığının teminatı olmaya devam edecek. Bu ülkenin aydın bir bireyi olarak, aydınlık beyinler yetiştirmeye devam edeceğinizden emin olduğum siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve Van Depreminde şehit verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum.

 

Prof. Dr. Mustafa Zengin
Maltepe Belediye Başkanı


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER