“Maltepe’ye gönül verenlerle devam edeceğiz”

Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan bazı taşeron işçilerin kadro isteklerini bildirmeleri üzerine Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’den bir açıklama geldi.

“Maltepe’ye gönül verenlerle devam edeceğiz”
 Son zamanlarda zaman zaman gündem oluşturan taşeron işçilerin kadrolaşması konusunun lokal değil, ulusal platformda çözüme kavuşabileceğini belirten Başkan Zengin, mevcut sistemde Maltepe Belediyesi olarak, çalışanların haklarının en iyi şekilde sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Maltepe Belediye Başkanı, “Taşeron işçisi olarak çalışan arkadaşlarımıza kadro vermemiz ne yazık ki mümkün değil. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine göre bazı belediye hizmetlerinin özelleştirilmesi nedeniyle taşeron firmaya bağlı olarak ihale yoluyla işçi çalıştırılmaktadır.

İhaleyi alan şirkete bağlı olarak çalışan işçilerin belediyemizle herhangi bir hukuki bağlılığı bulunmamaktadır. Bu işçiler İhale süresi boyunca belediyemiz ve belediyemize bağlı hizmet binalarında görev yapmaktadırlar.

Norm Kadro ve Personel istihdamı 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. Maddesindeki esaslara göre yerine getirilmektedir. Belediyenin yıllık toplam personel giderleri, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde otuzunu aşamaz.

Bütün bu yasal düzenlemeler doğrultusunda görevini en iyi şekilde yerine getiren belediye başkanlığımızın taşeron şirketler bünyesinde çalıştırılan işçilerin sosyal ekonomik haklarında düzenlemeye gidebilmesi mümkün değildir. Bunun önünde yasal engel bulunmaktadır.

Maltepe Belediyesi bünyesinde kadrolu, sözleşmeli ve taşeron personelimizle beraber Maltepe için çalışıyoruz. Belediyeler özel şirketler gibi kendi belirlediği kriterlere ve koşullara göre yılın her anı işçi alamaz. İhtiyaçlar belirlenir, ihale açılır ve sonuçlandırılır. Sosyal belediyeciliği öne çıkaran bir yönetici olarak, elbette ki daima emek ve emekçinin yanındayım. Ben de bir emekçinin oğluyum; ancak bazı şeyler çarpıtılmaya çalışılıyor.

Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil, aksine Maltepe için el ele verip tüm vatandaşlarımıza hak ettikleri güzellikler sunmaktır. Taşeron bünyesinde çalışan arkadaşlarımız da Maltepe’yi seven, Maltepe’ye gönül veren insanlarımızdan oluşuyor. Biz bu arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz; aksini düşünen olursa üzülerek belirtmeliyim ki yollarımızı ayırmak zorunda kalabiliriz.”diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER