Maltepe’de 19.19’da hayat durdu

Maltepe Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 4 gün boyunca süren bando ve dans gösterileriyle kutladı.

Maltepe’de 19.19’da hayat durdu
 Maltepe’de 19.19’da hayat durdu

Maltepe Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 4 gün boyunca süren bando ve dans gösterileriyle kutladı.


Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu sokaklara taştı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katıldığı ve 4 gün boyunca süren etkinliklerin son gününde binlerce Maltepeli saat 19.19’da hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Başkan Kılıç, Girne mahallesine giden bando ekibinin marşları ve dans gösterileri eşliğinde halkı selamlarken, “Sevgili hemşerilerim şu an evlerinizdesiniz ama biliyorum ki bu pandemi olmasa kimse sizi evlerinizde tutamazdı. İnşallah önümüzdeki sefer hep birlikte daha büyük bir coşkuya 19 Mayısları kutlayacağız” dedi.

Maltepe Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 4 gün boyunca süren bando ve dans gösterileriyle kutladı. Etkinliklerin son gününde ilçeyi gezmeye devam eden bando ve dans ekibinin son durağı Girne Mahallesi oldu. Buradaki gösterilere katılan ve halkın büyük coşkusuna ortak olan Belediye Başkanı Ali Kılıç halkı selamladı. Vatandaşlar da ellerinde bayraklarıyla balkonlardan Başkan Kılıç’ı ve konvoyu selamladı. Hep birlikte marşlar okunurken saat 19.19’da hayat durdu ve topluca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına İstiklal Marşı okundu.

KUTLAMALARA BAŞKAN KILIÇ DA KATILDI

Burada bir konuşma yapan Başkan Kılıç, “Sevgili Maltepeli hemşerilerim, biliyorum ki 19 Mayıs’ı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günde sizi asla kimse evinde tutmazdı. Bugün hep beraber sokaklarda olacaktık. Bundan kuşkum yok. Ama biliyoruz ki bu pandemiye karşı bir insanlık mücadelesi veriyoruz. Herkes evine kapanıp, bu salgının bir an önce gitmesini sağlayacağız. Bu nedenle 19 Mayıs’ı bundan sonra hep birlikte yaşayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Şimdi hep beraber İstiklal Marşımızı okuyoruz. Herkes olduğu yerden katılsın lütfen. Sağ olun, var olun. Bütün gençlerimizin, herkesin 19 Mayıs’ını canı gönülden kutluyorum. Onbir ayın sultanı Ramazan ayında Rabbim tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Hepinize iyi bayramlar. Hoşça kalın, dostça kalın, hep böyle kalın inşallah” dedi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109