Maltepe Kent Konseyi Çocuklarla Elele

Maltepe Kent Konseyi Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) işbirliği ile “Maltepe Minikler Korosu”nu kurdu.

Maltepe Kent Konseyi Çocuklarla Elele

  Maltepe Kent Konseyi Çocuklarla Elele

Maltepe Kent Konseyi Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) işbirliği ile “Maltepe Minikler Korosu”nu kurdu. 2015 yılı Kasım ayında seçmeleri yapılan koro SANSEV binasında çalışmalarına başladı.

Uzun süredir iki kurum arasında görüşmeleri süren koronun ön çalışmaları yaklaşık olarak 1 ay kadar sürdü. İlköğretim çağındaki çocukları kapsayacak koro çalışmasının amaçları, hedef kitlesi ve oluşumu belirlendikten sonra; Maltepe İsmet İnönü İ.Ö.O.’da seçmeleri yapılan koro için toplamda 120 çocuk tek tek koro çalışmasını yürütecek Devlet Sanatçısı ve SANSEV Başkanı Nursel Öncül tarafından dinlendi. Bu çocuklar arasından 14 asıl ve 7 yedek çocuk koro için belirlendi. Maltepe Belediyesi’nin vermiş olduğu ücretsiz ulaşım desteğiyle okullarının önünden alınan çocuklar gözetmen eşliğinde her Cumartesi günü SANSEV binasında çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Koro çalışmasının çocuklarının kişisel gelişimine çok faydalı olduğunu belirten SANSEV Başkanı Öncül: “ Koro çalışmasına katılan çocuklar dinlemeyi, karşısındakine saygı duymayı, birlikteliği, takım çalışmasını; ama en önemlisi de demokrasiyi öğrenirler. Bu yüzden küçük yaşta çocuklarımızın koro çalışmasına katılmaları, çağdaş ve özgür bireyler olarak toplumu oluşturmaları açısından çok önemlidir.” dedi.

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan şunları söyledi:  “Kent Konseyi olarak bu yıl başlangıcına katkı sunduğumuz çocuklar korosu çalışmasının önümüzdeki dönemde daha da gelişip, kurumsallaşarak Maltepe Çocuklar Korosuna evrilmesini hedefliyoruz. Koro çalışmasının çocukların sanatsal becerilerini geliştirmenin yanısıra kültürlerarası farkındalık yaratma, iletişim ve şarkılar yoluyla bütüncül öğrenme düzeyini artırdığını bilimsel veriler ortaya koymaktadır. Bu gibi koro çalışmalarına katılan çocukların şarkı söyleme becerileri arttığı gibi kültürel, toplumsal, müzikal ve akademik alanlarda çok daha uyumlu ve başarılı olurlar. Bu yıl kurduğumuz Minikler Korosu eğitim öğretim yılının sonuna kadar eğitimine devam edecek ve yılsonunda da bir gösteri gerçekleştirecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER