Maltepe'de Anne Destek Projesi

Maltepe Kent Konseyi ve AÇEV’in Ortak Yürüttüğü Proje: Anne Destek Projesi (ADP)

Maltepe'de Anne Destek Projesi
Maltepe'de Anne Destek Projesi

Maltepe Kent Konseyi ve AÇEV’in Ortak Yürüttüğü Proje: Anne Destek Projesi (ADP)

AÇEV tarafından hayata geçirilen ve Maltepe Kent Konseyi’nin de katkılarıyla Gülensu İlköğretim Okulu, Mürüvvet Hanım İlköğretim Okulu, Suzan Ahmet Yalkın İlköğretim Okulu ve İsmet İnönü İlköğretim Okulunda uygulanmaya konulan Anne Destek Programı (ADP);  çocuğun hayatında çok önemli ve etkili bir rolü olan annesi ile arasındaki ilişkisinin güçlendirilmesini ve annenin bilgilendirilmesini hedef alıyor.
 
Maltepe Kent Konseyi ve AÇEV’in ADP proje uygulaması ilk olarak geçtiğimiz sene Gülensu İlköğretim Okulun’da ve Ahmet Rasim İlköğretim Okulu’nda hayata geçirildi. 62 anneye 14 hafta boyunca haftada bir gün ikibuçuk saat olmak üzere verilen eğitimden alınan geri bildirimler ve yoğun talep doğrultusunda bu sene 4 okulda birden eğitime başlanıyor. Maltepe Kent Konseyi ve AÇEV’in proje uygulaması için aylar öncesinden hazırlıklarına başlamış olduğu ADP’nin eğitimleri Eylül ayı içerisinde Mürüvvet Hanım İ.Ö.O. ve Gülensu İ.Ö.O.’da, kasım ayı içerisinde Suzan Ahmet Yalkın İ.Ö.O. ve İsmet İnönü İ.Ö.O.’n da başladı. Eğitimlerde 3-6 yaş grubundaki çocuk anneleri ve 7-11 yaş grubundaki çocuk anneleri olmak üzere iki sınıf açıldı. Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan projeye olan güzel katılım karşısında; “ Bu denli yüksek olan katılım Kent Konseyi olarak doğru projelerle doğru adımlar attığımızı bize gösterdi. Her yaptığımız proje ve etkinlikte tıpkı bu okullarımızdaki annelerimizin gözlerinin içerisinin parlamasını gördüğümüzde hissettiğimiz mutluluğu ve gururu taşıyoruz ve bu bizi çalışma azmi bakımından daha da hırslandırıyor.” dedi. Konuşmasında AÇEV’e teşekkürlerini de ileten başkan, Maltepe Kent Konseyi olarak her zaman iyi projelerle halkla el ele yürüyeceklerini belirtti.
 
AÇEV gönüllüsü olan deneyimli eğitmenler Semra Kurç ve Füsun Kaymaz’ın projeyi ve işleyişi anlattığı toplantılarda, Maltepe Kent Konseyi proje sorumluları gerekli bilgilendirmeleri ve Kent Konseyinin projeye olan desteğini anlattı. Aynı zamanda Kent Konseyinin diğer projelerinden olan; Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık, Ücretsiz Hukuki Danışmanlık, Kadın Girişimciliği Eğitimleri, Sosyal Bahçe, Destek Market vb projelerin ve etkinliklerin içeriğinden bahsedilen toplantılarda anneler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Anne Destek Programı (ADP) Nedir?

Kısaca ADP denilen Anne Destek Programı ile çocuk yetiştirme yöntemleri, sağlık, beslenme ve hijyen konularında eğitimler alan annelerin çocuklarına daha iyi yaşam şartları sağlaması amaçlanıyor. 12-14 hafta arasında ve katılımcıların belirlediği, haftanın bir günü iki buçuk saat süren oturumlar halinde eğitimler gerçekleştiriliyor. Verilen eğitimler sadece bilgi aktarımları şeklinde değil, yaşantıların da paylaşıldığı sohbetler halinde gerçekleştiriliyor.

20-25 annenin katılımı ile yapılan ADP oturumlarında, o haftanın konusu grup liderinin önderliğinde tartışmaya açılıyor. Konular; canlandırma, örnek olay, soru-cevap gibi yetişkinlere yönelik eğitim yöntemleri kullanılarak işleniyor.

ADP eğitimini tamamlayan anneler, çocuklarının gelişimini destekleyebilmek adına önemli bilgiler ediniyorlar.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER