Geleneksel çocuk oyunları Maltepe’de hayat buluyor

Maltepeli öğrenciler “Sosyal Bahçe” projesiyle geleneksel çocuk oyunlarını tanıma fırsatı buldu.

Geleneksel çocuk oyunları Maltepe’de hayat buluyor
Geleneksel çocuk oyunları Maltepe’de hayat buluyor

Maltepeli öğrenciler “Sosyal Bahçe” projesiyle geleneksel çocuk oyunlarını tanıma fırsatı buldu. Çocuklarla okul bahçesinde boyama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çocuklarımızın özgürce kendilerini geliştirebileceği sosyal alanlara ihtiyacı var” dedi.

Junior Chamber International (JCI) Maltepe Şubesi ve Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile hazırlanan  "Sosyal Bahçe" projesi kapsamında Fındıklı Mahallesi Mürüvvet Hanım İlkokulu öğrencileri, geleneksel oyunlarla eğlenceli anlar yaşadı. Okulu ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, öğrencilerin eğlencesine ortak oldu. Okul bahçesinde öğrencilerle boyama yapan Kılıç, velilerin ve okul yönetiminin sorunlarını dinledi.

GELENEKSEL OYUNLARI ÖĞRENECEKLER

Eğitim alanında ciddi çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirten Kılıç, "Çocuklarımızın eğitimini önemsiyorum. Onların özgürce kendilerini geliştirebileceği sosyal alanlara ihtiyacı var. Sosyal Bahçe projesinin çocuklarımız için eğlenceli ve öğretici uygulamaları var. Bu sayede çocuklarımız, geleneksel oyunları tanıma fırsatı buluyor” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

Şehirleşme ve sosyalleşme sürecinin başında olan çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının derlenerek sunulması ve toplumun beden kültürü üreten ve hediye eden toplum haline gelmesini sağlamak amacıyla gönüllük esasına dayalı başlatılan proje, Maltepe sınırları içerisinde ilk olarak Gülensu İlköğretim Okulu’nda başlatıldı. Altıntepe İmam Hatip Ortaokulu ve Fındıklı Mürüvvet Hanım İlkokulu’nda da uygulanan projeye, JCI Maltepe Şubesi ve Maltepe Kent Konseyi yetkilileri başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü ve gönüllüler, destek sunuyor. Bu kapsamda proje için gidilen okullarda belirli kurallar dâhilinde okul bahçelerine ilgili oyunlarla ilgili çizimler yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER