Buket Aydın “Kadın Gözüyle Medya”yı anlattı

Maltepe Belediyesi Medya Okulu bu hafta NTV'nin tecrübeli spikeri Buket Aydın'ı konuk etti.

Buket Aydın “Kadın Gözüyle Medya”yı anlattı
Buket Aydın “Kadın Gözüyle Medya”yı anlattı

Maltepe Belediyesi Medya Okulu bu hafta NTV'nin tecrübeli spikeri Buket Aydın'ı konuk etti. Maltepelilere "Kadın Gözüyle Medya"yı anlatan Aydın, izleyenlerin sorularını yanıtlarken "insanlar ekranlarda fiziksel görünüşten daha çok bilgiyi ve samimiyeti görmek istiyor" dedi.

Maltepe Belediyesi, Medya Okulu eğitimleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kadın Gözüyle Medya” panelinde Buket Aydın’ı konuk etti. Kültür merkezinin de adını taşıyan Prof. Dr. Türkan Saylan'ı anarak konuşmasına başlayan Aydın, Türkan Saylan'ın hayatı boyunca kadın erkek eşitliği için mücadele ettiğini, bu anlamda kadınlar için önemli kazanımlar elde edildiğini, bunun medya için de geçerli olduğunu ifade etti.

Kadınların her alanda olduğu gibi medya sektöründe de ayrımcılığa uğradığını belirten Aydın;

“Yaklaşan seçim sürecinde eski yıllara göre daha çok kadın adayımız olması sevindirici. Ben bir kadın olarak kadınlar tarafından temsil edilememekten rahatsızım. Ne yazık ki bu konudaki en büyük engel de erkekler. Bu durum medyada da hakim" diye konuştu.

“İNSANLAR EKRANLARDA SAMİMİ YÜZLER GÖRMEK İSTİYOR”

Kadınların ekranlarda meta olarak görülmesini eleştiren Aydın "Ekranlarda fiziksel görünüşten daha çok haberi bilmek, okumak ve yorumlamak önemli. Bu anlayışı yıkmak yine kadınların kendi elindedir” diye konuştu.

Ekranlarda habercilik yaparken samimiyetin de önemli olduğunu belirten Aydın, "Mehmet Ali Birand samimiyetiyle haberciliğe damga vurdu ve çok sevildi" diyerek Birand’ı anmayı da ihmal etmedi.
Panelin ardından Maltepe Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdür’ü Zeynep Hayman tarafından Buket Aydın’a çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER