Anadolu Erenleri, “Nefesinle Nefsin Doydu mu” ile can buldu

Tasavvufun inceliklerini türküler, ilahiler ve hikâyeler eşliğinde anlatan “Nefesinle Nefsin Doydu mu” adlı müzikal gösteri,

Anadolu Erenleri, “Nefesinle Nefsin Doydu mu” ile can buldu
Anadolu Erenleri, “Nefesinle Nefsin Doydu mu” ile can buldu

Tasavvufun inceliklerini türküler, ilahiler ve hikâyeler eşliğinde anlatan “Nefesinle Nefsin Doydu mu” adlı müzikal gösteri, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Etkinlikte, ebru sanatının incelikleri de perdeden izleyicilere aktarıldı.

Maltepe’deki yerleşik ilk özel tiyatronun kurucularından, Emin Olcay ve eşi Hayat Olcay “Sanat Atölyesi”nin düzenlediği ve Ramazan ayı boyunca da Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle 14 ayrı noktada sahnelenen “Nefesinle Nefsin Doydu mu” adlı etkinlik, bu kez de TSKM’de izleyicilerle buluştu.

MEVLANA’DAN HACI BEKTAŞ’A…

Etkinlikte, ney dinletisi, Peygamberlere ait öyküler, Mevlana’nın Mesnevi’si, Divan’ı ve rubailerinden, Yunus Emre’nin şiirleri ve deyişlerinden; Hacı Bektaş-ı Veli ve diğer Bektaşi babalarının şiirleri, deyişleri ve fıkralarıyla Sadi-i Şirazi’nin hikâyelerinden kesitler de yer aldı. Ebruli sanatının inceliklerinin de anlatılıp gösterildiği "Nefesinle Nefsin Doydu mu?" adlı etkinlik, izleyenlerden tam not alırken, müzikal gösteride Emin Olcay’a, ebru sanatında Ali Saraç, neyde Emrah Olcay, dansta Eylem Olcay, dans-vokalde Özlem Yaşar, bağlama-kemanede Özgür Yaşar ve gitarda Serdar Arslantaş eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER