"Amen" oyunu Zazaca Maltepe’de sahnelendi

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Zazaca bir tiyatro oyunu sahnelendi.

"Amen" oyunu Zazaca Maltepe’de sahnelendi
"Amen" oyunu Zazaca Maltepe’de sahnelendi

Maltepe Belediyesi’nin kasım ayındaki kültür-sanat etkinlikleri  kapsamında Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Zazaca bir tiyatro  oyunu sahnelendi. Oyunda, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Areye Kay Tiyatro Grubu (Oyun Değirmeni) oyuncusu Kadir Uyan da anıldı.

Oyun başlamadan önce Zazaca ve ardından Türkçe konuşma yapan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu, “Sizlere daha güzel bir günde hoş geldiniz demek isterdim ama 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı’ndan sonra bu kez dünya 13 Kasım’da Paris saldırısını yaşadı. Kaybettiklerimiz için derin üzüntüdeyiz. Bugün bize Amen (Maya) adlı oyunu oynayacak Areye Kay’ın değerli oyuncusu Kadir Uyan’ı da maalesef Ankara’da katliamda yitirdik. Bizleri gördüğüne eminim" dedi.

Areye Kay (Oyun Değirmeni) Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Amen (Maya) isimli tiyatro oyununu Yılmazcan Şare yazıp yönetti. Yaşamları yoksulluk ve sıkıntılar içinde geçen bir ailenin verdiği mücadele ve kuşaklar arası çatışmanın işlendiği oyunda Yılmazcan Şare, Veli Kişioğlu, Fintoz Yıldırım, Duygu Sevim ve Menekşe Yeter rol aldı. Oyunun sahnelenmesi sırasında, “Kadir’in dostları, seni unutmayacağız” yazılı fotoğraf sahnede yer alırken, yakılan mum oyun süresince yanmaya devam Oyunun bitiminde yönetmen Yılmazcan Şare tarafından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür plaketi sunuldu. 


Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER