Knidos Antik Kenti Nerede ?

Knidos, Datça Palamutbükü Mevkii’nden 15 km uzaklıkta yer almaktadır.

Knidos Antik Kenti Nerede ?

Knidos Antik Kenti Nerede ?
Knidos, Datça Palamutbükü Mevkii’nden 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Datça Merkez’e ise 35km mesafede bulunmaktadır. Datça yarımadasının batı ucu olan Tekir Burnu üzerinde yer almaktadır.


Knidos’a Nasıl Gidilir ?
Knodis Antik Kenti’ne, Datça’da veya Palamutbükü’nde konaklama yaparken ulaşmak çok kolaydır. Palamutbükü’nden özel araç ile 15-20 dakikada ulaşmak mümkün. Datça Merkez’den ise 40-45 dakika gibi bir sürede varılabilir.
Datça sınırları dışından yolculuk planı yapan kişiler, Muğla’nın Marmaris ilçesinden Datça yönü istikametine devam ederek sapakta yer alan Knidos Antik Kent tabelasını takip ederlerse antik kente ulaşabilirler.
Sezonda tur tekneleri ile de günübirlik turlar düzenlenmektedir.


Knidos Antik Kenti Hikayesi
Knidos Antik Kenti’nin Helenistik ve Roma dönemlerinde inşa edildiği tahmin edilmektedir. Knidos Antik Kenti varlığı, M.Ö. 13. yüzyıla dayanmaktadır. Çok önemli kültür ve sanat merkezi olmasının bilinmesi dışında, hem ticari anlamda hem de tıp alanında da çok önemli bir yer olduğu bilinmektedir.


Knidos, gerek konumu gerekse güzelliği sebebiyle birçok defa istilaya uğramış ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bir antik şehirdir.


Mısır’da bulunan ve Dünya’nın 7. harikası olarak gösterilen İskenderiye Feneri’nin mimarı olan Sostratos burada yaşamıştır.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER