Eyüpsultan’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm paneli

Eyüpsultan Belediyesi ve (İMİDER) iş birliği ile “İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli” düzenlendi.

Eyüpsultan’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm paneli

Eyüpsultan’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm paneli
Eyüpsultan Belediyesi ve (İMİDER) iş birliği ile “İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli” düzenlendi.
Eyüpsultan Belediyesi ve İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) iş birliğiyle düzenlenen “İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli”, bilim akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün konuk olduğu önemli bir etkinlik oldu. İstanbul'un büyük deprem riski altında olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak düzenlenen panelde, deprem ve kentsel dönüşüm konuları ele alındı.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, panelde yaptığı konuşmada, ilçenin yapı stokunun büyük bir kısmının eski ve kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirtti. Özmen, "Barınmanın bir insan hakkı olduğunu odağına alan, yerinde ve yerlisiyle katılımcı bir kentsel dönüşüm süreci yönetmeyi hedefliyoruz" diyerek, halkın yaşam kalitesini artırmak ve güvenli barınma imkanı sağlamak amacıyla çaba harcadıklarını vurguladı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Naci Görür ise depreme dirençli yerleşim alanlarının önemine dikkat çekti. Görür, "İstanbul'u depreme hazırlayın, Marmara Bölgesi'ne dikkat edin" çağrısında bulunarak, deprem riskinin ciddiyetini vurguladı. Büyük İstanbul depremi uyarısını yineleyen Görür, "İstanbul'da deprem olacak. O kesin ama biz zamanını bilmiyoruz. Bugün mü olur, yarın mı olur bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Panelde ayrıca, İstanbul'un son 5 yılda kentsel dönüşüm faaliyetlerine odaklanan KİPTAŞ Genel Müdürü'nün de katılımıyla, bu alandaki çalışmaların önemi ve geleceği ele alındı. Müteahhitleri, İstanbul'un kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlamaya davet eden KİPTAŞ Genel Müdürü, İstanbul'un yenilenmesi için birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Bu panel, İstanbul'un geleceği ve güvenliği için önemli bir adım olarak değerlendirilirken, deprem riskine karşı alınacak tedbirlerin ve kentsel dönüşüm projelerinin halkın güvenliği ve yaşam kalitesi açısından kritik bir rol oynadığı bir kez daha hatırlatıldı.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER