Ataşehir-Monheim dostluğu ödül aldı

“Ataşehir-Monheim Tasarım Okulu “Altın Karınca 2020 Ödülleri” kapsamında Kültür ve Sanat kategorisinde birinciliğe layık görüldü!

Ataşehir-Monheim dostluğu ödül aldı
Ataşehir-Monheim dostluğu ödül aldı

“Ataşehir-Monheim Tasarım Okulu “Altın Karınca 2020 Ödülleri” kapsamında Kültür ve Sanat kategorisinde birinciliğe layık görüldü!

Ataşehir Belediyesi ve Almanya’nın Monheim am Rhein Belediyesi iş birliğiyle 2018 yılında kurulan “Ataşehir-Monheim Tasarım Okulu”, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlemiş düzenlenmiş olan “Altın Karınca 2020 Ödülleri” kapsamında Kültür ve Sanat kategorisinde birinciliğe layık görüldü!



Toplam 381 projenin katıldığı Altın Karınca Ödülleri, aralarında Kentsel Planlama ve Altyapı,  Kültür ve Sanat ve Afet Yönetimi’nin de bulunduğu 10 farklı kategoride en başarılı projeleri değerlendiriyor. “Ataşehir-Monheim Tasarım Okulu” projesi, Türk ve Alman gençlerini kaynaştırmak, sürdürebilir temasları sağlamak ve kültürel ve sanatsal anlamda ortak çalışmaların yapılmasını ve desteklenmesini hedeflemektedir. Tasarım okulunda, 5-14 yaş aralığında çocuklara ücretsiz olarak animasyon, film, elişi ve moda tasarımı gibi çağdaş eğitim imkânları sunulmakta.  Ataşehir ve Monheim am Rhein kardeş belediyelerini bu güzel ödülden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!



Die "Ataşehir-Monheim Design School", 2018 in Zusammenarbeit der Gemeinden Ataşehir und Monheim am Rhein wurde im Rahmen der durch die Gemeindeunion der Marmara-Region organisierten "Golden Ant 2020 Awards" mit dem ersten Platz in der Kategorie Kultur und Kunst ausgezeichnet!
Die Golden Ant Awards, an denen in diesem Jahr insgesamt 381 Projekte teilgenommen haben, bewerten die erfolgreichsten Projekte in 10 unterschiedlichen Kategorien wie bspw. Stadtplanung und Infrastruktur, Kultur und Kunst  und Katastrophenmanagement. Ziel des Projektes ist, türkische und deutsche Jugendliche zusammenzubringen, nachhaltige Kontakte zu schaffen und kulturelle und künstlerische Kooperation zu fördern. Die Schule bietet Kindern im Alter von 5 bis 14 Jahren kostenlose Ausbildungsmöglichkeiten in Bereichen wie Animation, Film, Handwerk und Modedesign. Wir gratulieren den beiden Städtepartnern Ataşehir und Monheim am Rhein zu diesem schönen Preis und wünschen dem Projekt weiterhin viel Erfolg!

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER