KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KORSANLA MÜCADELE İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLİYOR

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KORSANLA MÜCADELE İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLİYOR

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KORSANLA MÜCADELE İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLİYOR
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KORSANLA MÜCADELE İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLİYOR
 
Korsanla mücadele için il bazında fikri hak ihlalleri ile mücadele amacıyla kurulan denetim komisyonlarının başkan ve başkan yardımcılarına eğitim verilecek.
 
Başkan ve Başkan Yardımcılarına; Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarının yanı sıra hakimler, savcılar ve emniyet yetkilileri eğitim verecek.
 
Fikri hak ihlalleri ile etkili mücadelenin sağlanması çalışmaları kapsamında illerde kurulmuş denetim komisyonu başkan ve başkan yardımcılarına eğitim verilecek. Korsanla mücadele amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında 25 Şubat 2010 tarihinde imzalanan “İşbirliği Protokolü”nün eğitim hükümleri çerçevesinde yapılacak eğitim seminerleri ile denetim komisyonlarının daha etkin çalışmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
 
Ankara Kızılcahamam’daki Asya Otel’de 21-22 Şubat ve 24-25 Şubat tarihleri arasında bölgesel olarak gerçekleştirilecek “Denetim Komisyonları Bölgesel Eğitim Seminerleri” ile toplam 56 il denetim komisyonu başkan ve başkan yardımcılarının bilgilendirilmesi sağlanacak.
 
Seminer kapsamında; telif hakları mevzuatı, fikri mülkiyet suçları ile mücadele alanında uygulanan yeni soruşturma teknikleri, telif hakları mevzuatının uygulanmasında karşılaşılan sorunlar, telif haklarında soruşturma ve kovuşturma usulleri, denetim komisyonlarının denetimler sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar, deliller yönünden denetim komisyonu uygulamalarının mahkemelerce değerlendirilmesi, denetim komisyonları için örnek uygulamalar ve etkin çalışma önerileri, denetim komisyonları çalışma usul ve esasları, komisyonların mali yükümlülükleri, bandrol veri tabanı sisteminin tanıtımı ve yayıncılık alanında hak sahiplerinin ve meslek birliklerinin görev ve sorumlulukları konuları işlenecek.
 
Seminerlerde; Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemeleri hakim ve savcıları, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü temsilcileri, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerinden bu konuda yetkin kişiler ve meslek birlikleri temsilcileri konuşmacı olarak yer alacaklar.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER