Sahrayıcedit Mahalle Meclisi 4 Yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. Sahrayıcedit Mahalle Meclisi'nin ise 4. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bir arada yapıldı.

Sahrayıcedit Mahalle Meclisi 4 Yaşında
Sahrayıcedit Mahalle Meclisi 4 Yaşında

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. Sahrayıcedit Mahalle Meclisi'nin ise 4. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bir arada yapıldı.

Sahrayıcedit'te Çifte Kutlama

Sahrayıcedit’te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96., Sahrayıcedit Mahalle Meclisi'nin ise 4. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bir arada yapıldı.
Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval ÖZKAN açılış konuşmasında Sahrayıcedit Mahalle Meclisinin açılışı için özellikle ilk meclis açılış tarihini esas aldıklarını belirterek "1920'de nasıl ülkenin her yanından gelen temsilcilerle ilk meclis oluşturuldu ise Sahrayıcedit Mahalle Meclisi de mahallenin her bir sokak ve caddesinden gelen temsilcilerden oluşturuldu.2011 yılında muhtar seçildikten sonra vaad ettiğim üzere bir sene içinde yapılan toplantılarla seçilen sokak temsilcilerinden oluşan mahalle meclisi ilk toplantısını bundan tam 4 yıl önce 22 Nisan 2012 yılında yapmıştı. Bu gün burada hep birlikte 23 Nisan Parkında marşlarla, çocuklarla ve siz mahalle sakinleri ile 4. Yıldönümümüzü kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum." diyerek ulusal egemenliğin, bağımsızlığın önemini vurguladı, başta ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize minnet, şükran ve rahmet diledi.
Kısa açılış konuşmasının ardından, Semiha Şakir İlkokulu 2-B öğrencileri öğretmenleri Hüveyda GÜMÜŞ yönetiminde değişik ülke bayrakları ile ülke tanıtımlarının yapıldığı "Dünya Çocukları" gösterisini canlandırdı. 23 Nisan Parkında çocukların heyecanı ile birlikte günün anlam ve önemini vurgulayan gösteri mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.
Muhtar Seval Özkan Semiha Şakir İlköğretim Okulu 2-B öğrencilerine, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Sınıf öğretmeni Hüveyda Gümüş de 23 Nisan Parkında 23 Nisan etkinliğini sergilemekten duyduğu mutluluk ve heyecanı paylaşarak teşekkürlerini iletti.
Kutlama programı salonda gerçekleştirilen toplantı ile devam etti. Muhtar Seval ÖZKAN, öncelikle toplantı salonunu kullanılması, ses sistemi ve teknik destek için Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'na ve Kadıköy Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Mahalle Meclisinde aktif çalışan yakın zamanda vefat etmiş olan İbrahim Gürşen Kafkas'ın nezdinde vefat etmiş tüm mahalle sakinleri anıldı. Gündemle ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra Mahalle Meclisi’nin önemi ve oluşum süreci hakkında da bilgilendirme yaparak, demokratik ve katılımcı bir yerel yönetimi gerçekleştirmekten memnun olduğunu belirterek, mahalledeki çalışmalar, sorunlar ve devam eden projelerle ilgili bilgi aktararak sunumunu tamamladı.
Tüm projelerin Sahrayıcedit Mahalle sakinlerinin destek ve katılımı ile birlikte gerçekleştirildiğini ve yine onlardan gelen yeni projelerin de yapılabileceğini açıklayan Muhtar Özkan, tüm mahalle sakinlerine, tüm sivil toplum temsilcilerine, derneklere, Sahrayıcedit Gönüllülerine, azalara ve mahalle meclis üyelerine verdikleri destek, çalışmaları için; ayrıca mahalle taleplerini gerçekleştiren başta Kadıköy Belediyesi olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ayedaş, İSKİ ve diğer kurumlara da teşekkür etti. Muhtar Seval ÖZKAN; “Sevgili Sahrayıceditliler, ben size projelerimi anlatarak umut vaat etmiştim. Siz bana inandınız, güvendiniz, destek verdiniz bunları gerçekleştirdik, bundan sonra daha fazlasını yine sizlerin desteği ile sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz çok teşekkür ederim” diyerek sözü mahalle meclis üyelerine bıraktı.
Toplantıya katılan CHP PM üyesi ve geçmiş dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT kısa bir konuşma yaparak “demokrasinin en güzel örneği muhtarlıklardır, sadece kendi isimleri ile seçmenden oy alarak seçilirler, katılımcı yerel yönetim anlayışı ve demokrasinin en güzel örneğini burada siz veriyorsunuz.” diyerek mahallede yapılan çalışmanın önemini vurguladı ve Muhtar Seval Özkan ile mahalle sakinlerini tebrik etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile diğer ulusal bayramların kutlanmasının önemli olduğunu ve halkın buna sahip çıktığını görmekten memnun olduğunu belirtti. Muhtar Seval ÖZKAN da “çalışmalarımıza ilk günden itibaren destek veren ve alanda yanımızda olan ender siyasetçilerden biri olan Kadir Gökmen Öğüt'e tüm destek ve katkısı için teşekkür ederim.” dedi.
Mahalle sakinleri ve Muhtar Seval ÖZKAN saz dinletisi ve türküler için de Cafer Köse'ye teşekkür etti.
Soru ve cevaplarla devam eden toplantı, katılımcıların memnuniyetlerini ifade etmeleri ve çalışmalara destek vereceklerini belirtmelerinin ardından kokteyl ve türkü dinletisi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER