“Cam Yeniden Cam” Kadıköy’deydi

ŞİŞECAM TOPLULUĞU İLE KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN CAM GERİ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ

“Cam Yeniden Cam” Kadıköy’deydi
 “Cam Yeniden Cam” Kadıköy’deydi
ŞİŞECAM TOPLULUĞU İLE KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN CAM GERİ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ

Şişecam Topluluğu cam geri dönüşümünde farkındalığı artırmak amacıyla “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle “Cam’ın Dünyası” etkinliğini düzenledi. Cam Yeniden Cam standında 7 bin 500 kişinin katılımıyla Tepe Nautilus AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğu eğlenceli ve bir o kadar da eğitici bir şekilde aktarılarak, camın geri dönüşümüne dikkat çekildi.


28.11.2017 – Şişecam Topluluğu geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında Şişecam Topluluğu ve Kadıköy Belediyesi işbirliği yaptı. Şişecam Topluluğu tarafından Tepe Nautilus AVM’de gerçekleştirilen ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katıldığı “Cam’ın Dünyası” etkinliğinde, 7 bin 500 ziyaretçiye cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğu eğlenceli ve eğitici bir şekilde aktarılırken, camın geri dönüşümüne dikkat çekildi.

Tepe Nautilus AVM’de 25 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen eğlenceli ve eğitici etkinlikte, başta çocuklar olmak üzere tüm katılımcılar cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğunu deneyimleme fırsatı buldu. Ayrıca 2 bin 200 içecek dağıtımı yapılan etkinlikte, 400 kg cam kırığı toplandı. Cam şişe atığının da geri dönüştürülmesi sağlanan etkinlikte, tanıtıcı broşür dağıtımı yapıldı.

Tepe Nautilus AVM’de kurulan olan “Cam Yeniden Cam” standına gelen ziyaretçilere ikram edilen içeceklerin cam şişeleri stantta bulunan cam kumbarasına atılarak en sağlıklı ve en çevreci ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümünün önemine dikkat çekildi.

Şişecam Topluluğu’nun camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında hayata geçirdiği “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında bugüne kadar;

  • 28.500 konutun ısınma ve sıcak suyunu karşılayacak düzeyde enerji tasarrufu sağlandı.
  • 244.000 otomobilin trafikten çekilmesine eşdeğer karbon salımı önlendi.
  • Önlenen karbon salımı sayesinde 20 milyon ağacın bir yılda temizlediği havaya eşdeğer bir düzeye ulaşıldı.

1 adet cam şişe bir bilgisayarı 25 dakika çalıştırıyor

Cam üretiminde yüzde 10 oranında cam kırığının girdi olarak kullanılması, hammaddenin yüzde 12, enerjinin yüzde 2,5 ve karbon emisyonlarının ise yüzde 5 oranında azaltılmasını sağlıyor. Hiçbir kalite kaybına uğramadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen bir ambalaj malzeme olan cam ile 1 adet cam şişe üretmek için girdi olarak 1 adet cam şişe atığı kullanmak yeterli oluyor. 1 adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER