Zeytinburnu'nda Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Zeytinburnu Belediyesi, beklenen Marmara depremi öncesi son 10 yılın en büyük deprem tatbikatına imza attı.

Zeytinburnu'nda Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı
 Zeytinburnu'nda Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı
Zeytinburnu Belediyesi, beklenen Marmara depremi öncesi son 10 yılın en büyük deprem tatbikatına imza attı. 7 şiddetindeki deprem tatbikatında kara ve deniz destekli arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

Beklenen Marmara depremi öncesi vatandaşların deprem ve tabii afetlere karşı duyarlılığını artırmak ve bu konudaki toplumsal bilinci geliştirmek amacıyla Zeytinburnu’nda gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Kara ve deniz destekli son 10 yılın en büyük deprem tatbikatı nefesleri kesti.

Gerçeğini aratmayan deprem tatbikatına İstanbul İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İtfaiye Bakırköy Grup Amirliği, İGDAŞ Genel Müdürlüğü, İSKİ Zeytinburnu Teknik Şefliği, BEDAŞ Bakırköy İşletme Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü /(UMKE), Türk Kızılayı Zeytinburnu Şube Başkanlığı, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zeytinburnu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Telsiz Amatörleri Derneği (TRAK), Biruni Üniversitesi, İnsani Yardım Vakfı, Zeytinburnu Belediyesi Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, Zeytinburnu Kent Konseyi ve Zeytinburnu İzcilik Topluluğu katıldı.

NEFESLERİ KESEN TATBİKAT

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan çadırların kriz masası olarak belirlendiği tatbikatta eş zamanlı olarak kara ve deniz senaryoları gerçekleştirildi. İtfaiye, ambulans, zabıta ve sağlık ekipleri eşliğinde canlandırılan 3 saatlik tatbikatta Kazlıçeşme açıklarında, denizde alabora olmuş teknede mahsur kalan vatandaşlar acil müdahale botu ile kurtarılıp ambulans ile hastaneye sevk edildi. Eş zamanlı olarak Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlkokulu’ndaki öğrenciler güvenli şekilde tahliye edildikten sonra üçüncü katta mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı.
Makaracılar Sanayi Sitesi’nde ise deprem esnasında çöken binaların altında kalan vatandaşlar AFAD, İHH ve Zeytinburnu İzcilik Topluluğu ekiplerince kurtarıldı. Depremde hasar gören binalarda vatandaşların zarar görmemesi için İSKİ suyu, İGDAŞ ise doğalgazı kesti. BEDAŞ da trafodan enerji aktarımını durdu.

Kızılay’ın “Kan Bağışı” kampanyası başlattığı tatbikatta ayrıca soğuk havada dışarıda kalan vatandaşlara da sıcak çorba ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109