Ümraniye Metrosu İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul’un en önemli ulaşım akslarından birini oluşturacak Ümraniye Metrosu çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Ümraniye Metrosu İçin Geri Sayım Başladı
 Ümraniye Metrosu İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul’un en önemli ulaşım akslarından birini oluşturacak Ümraniye Metrosu çalışmalarında sona yaklaşıldı. Türkiye’nin ilk sürücüsüz Metro hattı olma özelliğini taşıyan hat, peron kapı sistemiyle yolculara yüksek güvenlik sağlıyor. 

Anadolu Yakası’nda yer alan Ümraniye Metro Hattı çalışmalarında, kaba inşaat bitti ve ince işçiliğe geçildi. İstasyonlarda ki elektromanyetik sistemler, asma tavan ve çini işçiliğinin bitmesinin yanı sıra ince işçiliğinde sonuna gelindi. Anadolu Yakası'nda toplu ulaşımı kolaylaştıracak olan yeni Metro hattı ile birlikte Üsküdar-Sancaktepe arası 24 dakikaya inecek.

ÜMRANİYE METROSU TÜRKİYE’NİN İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO HATTI OLMA ÖZELLİĞİNİN YANI SIRA BİRÇOK ÖZELLİĞİDE BERABERİNDE GETİRİYOR


Türkiye’nin İlk Sürücüsüz Metrosu


Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip Metro dünyadaki en yeni teknolojiyi kullanıyor. Türkiye’de ilk kez kullanılacak sürücüsüz Metro hattı hem kullanım hem de güvenlik açısından pek çok avantaj sağlıyor. Sürücüsüz Metro hattı sayesinde, anlık yolcu sayısı değişimine karşılık esnek işletme yapılabilecek ve de yoğun saatlerde ekonomik ve verimli işletme sağlanabilecek. İnsan hataları minimum seviyeye inerek güvenlik artırılacak ve daha dakik işletme ile yolcu memnuniyeti sağlanacak.

Peron kapı sistemi ile yüksek güvenlik


Türkiye’nin ilk sürücüsüz Metro hattı olma özelliğini taşıyan sistem, peron kapı sistemiyle de dikkat çekiyor.  Toplu taşımada rahat ve konforu en üst seviyede tutan yeni Metro hattıyla birlikte vagonlara biniş sisteminde de değişikliğe gidiyor. Vatandaşların güvenliği için vagona binmek isteyen vatandaşlar vagonun önüne yerleştirilecek olan “Peron Kapı”dan giriş yapacak. Ayrıca trenlerin önünde engel algılama sistemi bulunacak ve raylarda herhangi bir cisim olması durumunda engel algılama sistemi tarafından tespit edilip tren otomatik olarak durabilecek.

Günde 2,3 milyon yolcu taşıyacak 


Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü Metro inşaatında yaklaşık 3 bin personel görev alıyor. Anadolu Yakası ulaşımında önemli rol oynayacak 20 kilometrelik Metro hattı, 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak.

126 vagonla hizmet verecek Metro hattı, saatte tek yöne yaklaşık 65 bin yolcu taşıyabilecek ve böylelikle günde 2,3 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

Ulaşım nereden nereye olacak?



Üsküdar’da Marmaray, Dudullu’da Bostancı ve Ümraniye’de Göztepe hatları ile entegre olacak Metro hattı, Anadolu yakasındaki semtleri birbirine bağlayacak.



Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe Metro Hattı’yla bağlantılı olacak ulaşım sistemleri şöyle;


-Üsküdar İstasyonu’nda Marmaray Hattı ile Avrupa Yakası’na


-Altunizade İstasyonu’nda yapımı planlanan teleferik hattı ve mevcut metrobüs hattına


-Çarşı İstasyonu’nda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’na


-Dudullu İstasyonu’nda ise Dudullu-Bostancı Metro Hattı’na


Ayrıca Çekmeköy istasyonu sonrasında hat Sultanbeyli’ye uzatılacak.


Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109