Türkiye’nin ilk Kaktüs Evi sizlerle. 

Kaktüs Severlerin Yeni Adresi: İBB Ediz Hun Kaktüs Evi

Türkiye’nin ilk Kaktüs Evi sizlerle. 

Türkiye’nin ilk Kaktüs Evi sizlerle. 

Kaktüs Severlerin Yeni Adresi: İBB Ediz Hun Kaktüs Evi

Bostancı Sahil’de yer alan Ediz Hun Kaktüs Evi’nde birbirinden farklı kaktüs türlerini keşfedebilirsiniz. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştirak şirketi Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin Bostancı’da hayata geçirdiği Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi’yle şehir yeni ve modern bir yeşil alanla, İstanbullular ise eşsiz bir Kaktüs Evi’yle buluştu. Yeşilçam’ın duayen sanatçısı Ediz Hun’un kaktüs koleksiyonunun sergilendiği İBB Ediz Hun Kaktüs Evi, şimdiden kaktüs severlerin ilgi odağı oldu.

İBB, Bostancı’da tamamladığı yeni yaşam vadisi projesiyle meydanı yenileyip Ataşehir’e kadar uzanan bir yeşil alan oluşturdu. Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe ilçelerini birleştiren Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi, 38 bin metrekare yeşil alanın yanı sıra şehre yeni sosyal donatı alanları, spor sahaları, çocuk parkları ve Ediz Hun’un kaktüs koleksiyonunun sergileneceği İBB Ediz Hun Kaktüs Evi ile kaktüs çeşitlerini uygun fiyatlarla İstanbullularla buluşturan Mini Bahçe Market’i kazandırdı.

KAKTÜS SEVERLERİN YENİ GÖZDESİ

Yüzden fazla türe ev sahipliği yapabilecek biçimde tasarlanan ve 215 metrekare alandan oluşan İBB Ediz Hun Kaktüs Evi, sergi alanı dışında bakım atölyesi ve hizmet biriminden oluşuyor. Hizmet biriminde satış, bekleme, bilgilendirme gibi fonksiyonlara yer verilirken, bakım atölyesinde ise tedavi, bakım, çoğaltma ve eğitim fonksiyonları yer alıyor.

EDİZ HUN’UN KAKTÜS SEVDASI

Afrika’dan Meksika’ya, Şili’den Bolivya’ya kadar dünyanın dört bir yanından kaktüs toplayan Ediz Hun, koleksiyonunu 40 yıldan uzun bir sürede hazırladığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Hun’un Büyükada’da bulunan evine yaptığı bir ziyarette dile getirdiği kaktüsleri sergileme fikri, Bostancı Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi projesiyle hayat buldu.

Evinde kendi imkânlarıyla kurduğu serada yetiştirdiği kaktüslerin, İBB Ediz Hun Kaktüs Evi ile İstanbullularla buluşmasından çok mutlu olduğunu söyleyen Hun, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bir zamanlar yalnızca hanemi ziyaret eden konuklarıma sergileyebildiğim Avrupa’daki en büyük 10 kaktüs koleksiyonundan biri olan bu seçkinin, bugün tüm toplumumuz tarafından ulaşılabilir bir hâl alması hususunda katkıda bulunan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum”.

ÇEŞİT ÇEŞİT KAKTÜSLER BAHÇE MARKET’TE

İBB Ediz Hun Kaktüs Evi’ni ziyaret eden kaktüs severleri, çeşit çeşit kaktüslerin uygun fiyatlarla İstanbullulara sunulduğu Mini Bahçe Market karşılıyor. Kolay bakımlarıyla tercih edilen kaktüslere dair her şey kendisini ya da sevdiklerini mutlu etmek isteyenleri bekliyor.

ULAŞIM BİLGİLERİ İÇİN TIKLA
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER