Türkiye'nin en büyük fuar alanı İstanbul'a yapılacak

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) 500 milyon dolarlık yatırımla, 700 bin metrekare genişliğinde Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa edecek.

Türkiye'nin en büyük fuar alanı İstanbul'a yapılacak
Türkiye'nin en büyük fuar alanı İstanbul'a yapılacak
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) 500 milyon dolarlık yatırımla, 700 bin metrekare genişliğinde Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa edecek.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Başkan Vekili İbrahim Çağlar, İstanbul Fuar Merkezi'nin 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüşerek İDTM bünyesinde hizmet vereceğini açıkladı. 

Konuya ilişkin açıklamasında, "İstanbul'u dünya fuarcılığının başkenti yapmak için yola çıktık. Yeni yatırım bizleri İstanbul'u dünya fuarcılığının başkenti yapma hedefimize bir adım daha yaklaştıracak" diyen Çağlar, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin en büyük fuar merkezine imza atıyoruz. Tamamlandığında Avrupa'nın ilk 10 fuar merkezinden biri olmasını hedefliyoruz. Proje sadece İstanbul'un ve Türkiye'nin değil, Avrupa ve Asya arasındaki iş alanlarının önünde de yepyeni bir sayfa açacak. İstanbul büyürken, fırsatlar artarken, küresel bağlantılar gelişirken, bizim bu değişime uygun olacak adımlar atmamız gerekiyor. Yurt dışından gelip İstanbul'da fuar düzenlemek isteyen organizatörlerin sayısı her yıl artıyor.

Bugün İstanbul'daki fuar alanlarının şehrin potansiyellerinin gerisinde, arz talebi karşılayamıyor. Şehrin potansiyellerini ve fırsatlarını gösterdiğinizde, çığ gibi büyüyen ilgiyle karşılaşıyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda GSMA, MIPIM gibi uluslararası çok önemli fuarları Türkiye'ye getirmek için büyük fuar alanları olmazsa olmaz. Bu iş bir vizyon değişimidir. Küresel fuarcılık sektörü için büyük bir altyapı inşa ediyoruz. Geleceğe yürüyen Türk fuarcılığının önüne güçlü bir vizyon ortaya koyuyoruz."

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, yeni fuar alanı yatırımının üç etap halinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Buna göre, yatırımın 300 bin metrekareyi aşan kısmı fuar alanlarına, 35 bin metrekarelik alanda ise alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezine ayrılacak. Açıklamaya göre, yeni fuar alanı yeşil bina standartlarında inşa edilecek ve Leed Sertifikası sahibi olacak.

Yeni fuar alanının, İDTM’nin sahibi olduğu İş Merkezi, WOW Otelleri ve WOW Kongre Merkezi’nin de içinde bulunduğu dev kompleks içinde yer alacağı belirtilen açıklamada, "Projenin, İstanbul’u Avrupa’da en çok rağbet gören fuar, toplantı ve kongre şehri haline getirerek Türkiye’yi fuarcılığın süper ligine taşıması hedefleniyor" denildi.

Açıklama şöyle devam ediyor:

"Kongre turizmi için, kaliteli alt ve üst yapı yatırımları şart. İDTM’nin üstlendiği rol bu nedenle büyük önem taşıyor. Kıyı turizminde kişi başına harcama oranı 700-800 dolar iken bu rakam kongre turizminde 2 bin - 2 bin 500 dolar seviyesinde. Türkiye’ye kongre, seminer ve fuar için gelenlerin toplam sayısı 2.4 milyonu geçti. Kongre turizmi gelirleri ise 2.5 milyar doları aştı. Türkiye’yi dünyada 21’inci sıraya yükselten talep, İstanbul’u da 9’uncu sıraya taşıdı. Avrupa’da ise ilk 8 ülkeden biriyiz."

İTO açıklamasına göre yeni Fuar alanında;

 - 6.000 Kişilik Kongre Salonu,

 - 50 Kişilik Toplantı Salonu (4 Adet),

 - 1.800 Kişilik Yeme İçme Tesisi (3 Adet),

 - Yönetim Odaları (15 Adet),

 - Basın Merkezi,

 - Simultane Tercüme Odaları (4 Adet),

 - Malzeme Depoları (3 Adet),

 - 7265 Araçlık Kapalı Otopark,

 - 300 Araçlık Açık Otopark bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109