Topbaş'tan "sağanak" uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbulluları 'sağanak yağış' konusunda uyardı.

Topbaş'tan "sağanak" uyarısı
Topbaş'tan "sağanak" uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbulluları 'sağanak yağış' konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, çok aşırı sıcakların ortaya çıkardağı  basınç değişiklikleri nedeniyle önümüzdeki hafta veya gelecekteki bir zaman  diliminde yeniden aşırı yağışların görülebileceğini belirterek, "Afet boyutundaki  sağanakların önüne geçmek çok kolay değil. Bu bakımda bize düşen görevleri  yapıyoruz ama vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda  uyarıyoruz." dedi.
"Her yerde metro, her yere metro" sloganıyla çalışmalar yürüten  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda hedefine ulaşmak için yeni bir adım daha attı. Bu kapsamda Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli Metro hattı için kazı yapacak  TBM'lerin kaynak programı gerçekleştirildi.
Topbaş, Çobançeşme - Kuyumcukent İstasyonu'nda TBM montaj programında,  Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nın İstanbullular için çok önemli  olduğunu söyledi.
Metro hattında yürütülen çalışmaların detaylarına geçmeden önce  gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Topbaş, öncelikle son dönemlerde maddi  zararlara yol açan aşırı yağışlar konusunda vatandaşları uyardı.
Dünyada küresel bir ekolojik kıyametten bahsedildiğini aktaran Topbaş,  "Paris'teki İklim Zirvesi'nde bu dile getirildi. Gezegenimiz, 7,5 milyar insan,  gezegeni doğru kullanmadığı için ciddi tehlike sinyalleri vermekte. Maalesef  iklimlerde ön görülemeyen ciddi değişimler ortaya çıkmakta. Sadece bölgemizde  değil, Avrupa'da, Latin Amerika'da, Kuzey Amerika'da Asya Pasifik'te ve her  bölgede farklı sonuçlarla karşılaştığımız meteorolojik olaylar cereyan etmekte.  İnsanoğlu olarak tedbirler alıyoruz ama doğayı kirletirsek, saygı göstermezsek  sonuçları da çok can yakıcı olmakta. Bunun örneklerini birçok yerde yaşadık."  diye konuştu.


"Vatandaşlarımız teyakkuzda olsunlar"
Topbaş, İstanbul'da iki kez büyük sağanak görüldüğünü hatırlatarak,  şöyle devam etti:
"Şu anda uzmanlar, 'Bu saatlerde dışarıda olmayın' diye uyarıyorlar.  Biz işimizin başındayız. Kente ve insanlığa hizmet vermek adına zamanla  yarıştığımız için tabii ki çalışıyoruz. Ancak bu uyarıları vatandaşlarımızın  dikkate almasını istiyoruz. Vatandaşlarımız dikkat etsinler. Başka uyarılar da  gelmekte. Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri,  Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, önümüzdeki hafta veya gelecekteki zaman  dilimi içerisinde yine aşırı yağışlar gelebilir. Belediye olarak dere ıslah  çalışmalarına yoğun şekilde devam etmekteyiz. Daha önce problemlerin yaşandığı  Cendere Deresi'nde, ıslah ettiğimizden beri artık taşkınlar ve buna bağlı  sorunlar yaşanmıyor."
Pek çok derenin ıslah edildiğini ayrıca ciddi önemler aldıklarını ve  almaya devam ettiklerini ancak afet boyutundaki sağanağın önüne geçmenin çok  kolay olmadığını vurgulayan Topbaş, vatandaşların teyakkuz halinde olsunlar dedi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109