ÖLÜM SAÇAN YOL MECLİS GÜNDEMİNDE

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile bölge sakinlerinin kabusu haline gelen İstanbul Maltepe’nin Fındıklı Mahallesi’nin yol sorunu Meclis gündemine taşındı.

ÖLÜM SAÇAN YOL MECLİS GÜNDEMİNDE
ÖLÜM SAÇAN YOL MECLİS GÜNDEMİNDE

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT, İBB BAŞKANI SÖZ VERDİĞİ HALDE HALEN NEDEN GEREĞİNİ YAPMAMIŞTIR

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile bölge sakinlerinin kabusu haline gelen İstanbul Maltepe’nin Fındıklı Mahallesi’nin yol sorunu Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, son olarak 4 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirmesiyle yeniden gündeme gelen yolu hazırladığı önergeyle Başbakan’a sordu.

Söz konusu bölgede sokak ve caddelerin Fındıklı Meydanı’nda kontrolsüz şekilde birleşmesi ve bölgede trafik lambalarının olmamasının art arda trafik kazalarına sebep olduğunu, son olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan 4 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini ifade eden Öğüt, mahallelinin yola çözüm bulunması için defalarca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu ancak dikkate alınmadıklarına dikkat çekti.

Aynı şekilde,  Maltepe Belediyesi’nin 3 yıl önce yol ile ilgili acil önlem talebini içeren dilekçeyi Büyükşehir’e sunduğu ancak aradan geçen zamanda belediyeden çözüme yönelik adım atılmadığını belirten Öğüt, yola acil olarak trafik lambaları ve levhalarının konulmasını talep eden dilekçelere bugüne değin yanıt verilmemesinin gerekçesini sordu.

“İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın daha önce söz konusu bölgeye gelerek sorunun çözümü için bölge sakinlerine söz verdiği dile getirilmektedir” diyen CHP’li Öğüt, “Büyükşehir belediyesinin hemen hemen her gün kaza olan ve sonuncusu bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan bölgede halen önlem almamış olmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Öğüt ayrıca, kazaların yaşandığı meydan civarında iki tane okul bulunduğuna dikkat çekerek, “Öğrenciler, her gün ışıksız ve levhasız yoldan geçmek zorunda kalmaktadır. Yaşanan kazaları da dikkate alarak can güvenliğinin sağlanması için ne zaman gerekli düzenlemelerin yapılması planlanmaktadır?” sorusunu yöneltti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER