Marmaray güzergahı, istasyonları

Projenin Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) bölümündeki üç yeni istasyon, derin yeraltı istasyonları olarak inşa edilmiştir.

Marmaray güzergahı, istasyonları
Marmaray güzergahı, istasyonları

Projenin Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) bölümündeki üç yeni istasyon, derin yeraltı istasyonları olarak inşa edilmiştir.

Bu istasyonlar AYGM ve Belediyeler dahil olmak üzere ilgili Yetkili Kurumlarla çok sıkı işbirliği içerisine hareket eden Yüklenici tarafından detaylı olarak tasarlanmıştır.

Bu istasyonların üçünün de ana konkorsu olabildiğince yeraltında tasarlanmış ve sadece girişleri yüzeyden görülebilmektektir. Yenikapı, Proje üzerindeki en büyük aktarma istasyonu olacaktır. Bu bölümde ayrıca yeni bir yüzey istasyonu olan Kazlıçeşme İstasyonu mevcut Kazlıçeşme İstasyonunun hemen doğusunda inşa edilmiştir.

Asya Yakasında 44.4 km, Avrupa Yakasında ise 19.2 km mevcut banliyö hatlarının iyilestirilmesi ve yüzeysel metroya dönüstürülmesi işini kapsayan 2. kısımda toplam 37 istasyon yenilenerek modern istasyonlar haline getirilecektir. İstasyonlar arası ortalama mesafe 1 - 1,5 km olarak planlanmaktadır. Mevcutta iki olan hat sayısı üçe çıkarılacaktır ve sistem T1, T2 ve T3 olmak üzere 3 hattan oluşacaktır. T1 ve T2 hatlarında Banliyö (CR) Trenleri calışacak, T3 hattı ise, Şehirlerarasi yük ve yolcu trenleri tarafından kullanılacaktır.

Kadıköy-Kartal Raylı Sistem Projesi ile Marmaray Projesi, Kadıköy-Kartal Metro projesi kapsamında İBB tarafından inşa edilen Ayrılıkçeşme (İbrahimağa) İstasyonunuda entegre olacak, böylece iki sistem arasında yolcu transferi gerçekleşebilecektir.

Hat üzerinde minimum kurp yarıçapı 300 metre, maksimum düsey hat eğimi anahat yolcu ve yük trenlerinin çalışmasına elverişli olacak şekilde % 1.8 olarak öngörülmüştür. Proje hızı 100 km/saat olarak planlanırken, ortalama işletme hızı ise 45 km/saat olarak tahmin edilmektedir. İstasyonların banliyö platform uzunluğu ise 10 araçtan oluşan metro dizisinin yolcu indirme ve bindirmesine uygun olacak şekilde 225 metre olarak projelendirilmektedir.


Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER