İstanbul'un turizm merkezi Sultanahmet'te dehşet anları

Sultanahmet'te silahlı saldırı! İstanbul'un turizm merkezi Sultanahmet'te dehşet anları İstanbul'un turistik merkezi Sultanahmet, sabah saatlerinde silah sesleriyle yankılandı. Sırt çantalı ve silahlı bir kişi, Topkapı Sarayı'nın önünde rastgele ateş açıktan sonra sarayın içine girdi.

İstanbul'un turizm merkezi Sultanahmet'te dehşet anları
Saldırgan burada sarayın güvenliğinden sorumlu askerlerden birini ve bir otopark görevlisini yaraladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırgan sarayın içinde yaraladığı askerin silahını da yanına aldı.

İddialara göre, saldırgan “Allahu Ekber” diyerek etrafa ateş açtı.

Silah seslerinin yankılanması sonrasında bölgeye çok sayıda polis ve özel hareketçı gönderildi.
 

TOPKAPI SARAYININ SURLARINDA UZUN NAMLULU POLİSLER

Polislerin bölgeye gelmesinden sonra sarayın içinde ve duvarlarında filmleri aratmayan sahneler yaşandı. Polisler ve özel harekat polisleri, sarayın bahçesinde ve duvarlarında uzun namlulu silahlarla saldırganı aradı. Polislere bir emniyet helikopteri de havadan destek verdi.

Kısa süre sonra bölgede silah sesleri tekrar yankılanırken, polisler ve saldırgan arasındaki çatışma zaman zaman çok yoğunlaştı. Saraydan ardı ardına ve dakikalarca silah sesleri geldi.

 
2 KİŞİ YARALANDI
Bu arada silahlı çatışmada yaralanan 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan iki kişiden birisinin vücuduna 3 kurşun isabet ettiği öğrenildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu çatışma sürerken yaptığı açıklamada, olayı takip ettiklerini ve olayın tamamen kişisel olduğunu söyledi.  Vali Mutlu ayrıca, "Saldırı amaçsız görünüyor" dedi.

 
SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Saldırı ve çatışmanın üzerinden yaklaşık 1 saat geçtikten sonra silah sesleri daha da azaldı ve saldırganın sarayın içindeki bir bahcede gizlenirken polis helikopteri tarafından tespit edildiği bilgisi ulaştı. Yapılan operasyon sonunda Topkapı Sarayı'nın içinde saatlerce polisle çatışan ve 2 kişiyi yaralayan saldırgan öldürüldü.


"VERMEK İSTEDİĞİ BİR MESAJ YOKTU KİŞİSEL BİR EYLEM"
Saldırganın öldürülmesi ardından bir açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saldırganın vermek istediği bir mesaj olmadığına dikkat çekti ve "saldırganın kişisel bir eylem gerçekleştirdiği değerlendiriyoruz" dedi.

Vali Mutlu şunları söyledi: "Teslim olması uyarısı yapıldı ancak uyarılara kulak asmadı. teslim olmamakta kararlı davrandı. Bunun üzerine operasyon emri verildi.

Verdiği herhangi bir mesajın olmaması nedeniyle tamamen kişisel bir eylem yapmak istediğini değerlendiriyoruz.
Saldırgan saçmalı bir tüfekle önce askerimizi sonra da özel güvenlikçimizi yaralamış. Özel güvenlikçimizin durumu biraz ağır.

Emniyet güçlerimize başarılı operasyonu nedeniyle teşekkür ediyorum. İlgili şahsın kimliğini hemen tespit edip kamuoyuyla paylaşacağız."

 
İÇİŞLERİ BAKANI: "SALDIRGAN LİBYALI GELDİĞİ ARAÇ SURİYE PLAKALI"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin basın mensuplarına yaptığı açıklamada saldırganın 1975 doğumlu, Libya uyruklu bir kişi olduğunu söyledi.

Bakan Şahin saldırganın olay yerine bir araçla geldiğini ve aracın da Suriye plakalı olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER