İstanbul’da yaz bambaşkadır

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde herkes gezmek, yeni yerlere gidip dostlarıyla, ailesiyle güzel zamanlar geçirmek istiyor... İşte İstanbulun nadide gezi alanları.

İstanbul’da yaz bambaşkadır


BURGAZADA

Bazıları için dört mevsimini yaşamak, bazıları için kaçamak, bazıları için balık, bazıları için orman, uzun yürüyüşler ya da sadece huzur veya biraz romantizm havasını teneffüs etmek isteyenler, muhteşem manzarası ile bekliyor...
Çağdaş Türk edebiyatının önemli yazarlarından hikâyeci Sait Faik Abasıyanık, hayatının bir bölümünü burada geçirmiştir. Burgaz Adası ve diğer İstanbul Adaları, hikâyelerinde önemli yer tutmuştur. Abasıyanık`ın Burgaz`daki evi, Sait Faik Müzesi adıyla müze haline getirilmiştir.
Burgazada`ya İstanbul Şehir Hatları, İstanbul Deniz Otobüsleri, Mavi Marmara, Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir.



BÜYÜKADA
Büyükada, Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğü.
Büyükada, yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski adı Prinkipo`dur."Prinkipo" Rumca`da "Prens" anlamına gelmektedir. İDO`nun sıkça seferleri bulunmaktadır.



HEYBELİADA
Heybeliada, İstanbul`un Büyükada`dan sonra en büyük adasıdır. İstanbul`un en çok rağbet gören sayfiye yerlerinden biridir. Sadece doğasıyla, temiz havası ve güzellikleriyle değil, bahriyesi, sanatoryumu, ruhban (papaz) okulu gibi kurumlarıyla da ünlü bir ada`mızdır.
 

KINALIADA
Kınalıada, İstanbul Adaları içinde en küçüklerinden biridir. 1500X1100 kilometre büyüklüğündedir.
Kınalıada ismini, üzeri makilerle kaplı olduğu dönemlerde uzaktan kızıla çalan bir görünüme bürünmesi nedeniyle almıştır. Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere üç tepesi vardır.

 
AĞVA
İstanbul`a 100 km uzaklıkta. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve orman ile iç içe görüntüsü ile Ağva, şehirden gelenlerin kendilerine pozitif enerji yükledikleri bir enerji noktası haline gelmiştir. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl, Ağva da görülmesi gereken yerler arasında.


RUMELİ KAVAĞI
Rumeli Kavağı kendinizi İstanbul`dan çok uzaklardaymış gibi hissettiren sahil boyunca balıkçıların bulunduğu şirin bir yer. Sarıyer`e bağlı olan Rumeli Kavağı`nda `altın kum` kumsalı size tatil havası yaşatacak..



ANADOLU KAVAĞI
Anadolu Kavağı, Beykoz ilçesinin mahallelerinden biridir. İstanbul Boğazı`nın Karadeniz den giriş kapısı konumundaki Anadolu Kavağı yıllardır değişmeyen görüntüsü ile nostaljik balıkçı köyü özelliğini koruyor. Hem kara yoluyla hem de denizden vapur seferleri ile ulaşımın sağlandığı Anadolu Kavağı`na gidip denizin kenarında ızgara balık keyfi yaşamak istiyorsanız bahar ayları bu tür bir gezinin en uygun zamanı.


KARABURUN
Karaburun Çatalca`ya bağlı bir Karadeniz sahili. Büyükçekmece`ye 50 km uzaklıktadır. Mükemmel plajı ve koyu ile göz kamaştıran Karaburun, İstanbul`un yeni incisi olmaya aday...

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER