İstanbul’a 6 mobil elektrik santralı kurulacak.

İstanbul’da elektrik kesintileri ve arızalara karşı, Esenler, Ümraniye, Ataşehir, B.Çekmece, Eyüpsultan ve Sancaktepe İlçesi’ne 6 mobil elektrik santralı kurulacak.

İstanbul’a 6 mobil elektrik santralı kurulacak.

 İstanbul’a 6 mobil elektrik santralı kurulacak.

İstanbul’da elektrik kesintileri ve arızalara karşı,  Esenler, Ümraniye, Ataşehir, B.Çekmece, Eyüpsultan ve Sancaktepe İlçesi’ne 6 mobil elektrik santralı kurulacak

İstanbul’da elektrik kesintileri ve arızalara karşı 6 mobil elektrik santralı kurulacak. 189 milyon lira maliyeti olan mobil santrallar Esenler, Ümraniye, Ataşehir, B.Çekmece, Eyüpsultan ve Sancaktepe İlçesi’nde hayata geçirilecek
İstanbul’da kış aylarında ısınma amaçlı doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla, kış aylarında doğalgaz talebinde yaşanan sıkıntılara ve yaz aylarında en fazla enerji tüketiminin yaşandığı bölgelerde elektrik sıkıntılarına katkı sağlamak için önlemler alındı. Bu kapsamda Elektrik Üretim A.Ş. (EUAŞ), İstanbul’da Treyler Mobil Elektrik Santralları kurmak için harekete geçti. İstanbul ilinde Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere 6 nokta belirlendi seçildi.

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan projede trafo merkezleri enerji tüketiminin en yoğun olduğunu bölgelere göre seçildi. İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakasında kurulacak olan mobil elektrik santralları için Esenler, Büyükçekmece ve Eyüpsultan İlçesi’nde Alibeyköy TM, Beylikdüzü TM ve Davutpaşa TM’nin herhangi ikisinde birer adet kurulması öngörüldü. Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe İlçesi’nde Dudullu TM, Küçükbakkalköy TM ve Paşaköy TM’lerin herhangi birinde ise bir adet olmak üzere toplamda üç adet mobil setin kurulması projelendirildi. 
 
Maliyeti 189 milyon lira
 
Maliyeti 189 milyon lira olan Mobil Treyler Elektrik Santralları’nın en önemli özelliği kısa sürede kurularak hayata geçirilmesi. Mobil elektrik santralları 1-2 gün içerisinde demontajı yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulan başka trafo merkezlerine taşınabilecek. Elektrik ihtiyacı duyulan trafo merkezlerine nakledilerek çalıştıracak mobil elektrik santralları olumsuz hava koşulları ve her türlü çevre koşulları dikkate alınarak hayata geçirilecek. 
 
2 bin metrekareye kurulacak
 
Kış aylarında oluşabilecek doğalgaz arz sıkıntısında, yaz aylarında elektrik sisteminde sıkıntı yaşandığında olası bir deprem ve doğal afet durumlarında sistemden enerji almadan kendi kendine çalışabilme özelliğine sahip olan Treyler Mobil Elektrik Santralleri, beklenmeyen bir sabotaj ve olağanüstü durumlarda geniş çaplı kesintiye sebep olabilecek olağanüstü durumlarda da kullanılabilecek. Kurulacak trafo merkezlerine ek alan ihtiyacı duyulmazken, mobil santral için gerekli alan miktarı ise sadece bin 500-2 bin metrekare. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER