İstanbul Shopping Fest'e görkemli açılış

Bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan İstanbul Shopping Fest, Kapalıçarşı'da Mehter Takımı ve 50'den fazla oyuncu ve dansçının gösteriler sahnelediği muhteşem bir törenle başladı.

İstanbul Shopping Fest'e görkemli açılış
İstanbul Shopping Fest'e görkemli açılış

Bu yıl 7.si gerçekleştirilecek olan İstanbul Shopping Fest, Kapalıçarşı'da Mehter Takımı ve 50'den fazla oyuncu ve dansçının gösteriler sahnelediği muhteşem bir törenle başladı.

1 – 16 Temmuz tarihleri arasında devam edecek olan etkinlikte  9 alışveriş merkezinde kurulacak "Design İSF" alanları ve Kapalıçarşı keşif rotalarıyla modern ve geleneksel alışveriş keyfini ziyaretçiler bir arada yaşayacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliği ile düzenlenen İstanbul Shopping Fest’in açılışı için dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da tören düzenlendi. Düzenlenen açılışa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, turizm şirketlerinin yetkilileri ile birlikte yerli ve Fransa, İtalya, Rusya, Çin, Singapur  gibi 13 ülkeden 40'tan fazla basın mensubu katıldı.

7. İstanbul Shopping Fest'in açılış töreni Kapalıçarşı'da Nuruosmaniye Kapısı'nda mehter takımı kortejiyle başladı. Törende, 50'den fazla oyuncu ve dansçı, dönemsel kıyafetlerle tarihsel canlandırma yaptı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı düzenlenen organizasyonun İstanbul için önemli olduğunu ifade ederek, açılış töreninin dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da yapılmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

İstanbul Shopping Fest’in hem İstanbul adına ve hem de Türkiye adına proje üretilmesi yönünde önemli bir organizasyon olduğunu belirten Baraçlı konuşmasını şöyle sürdürdü “İstanbul'un 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapması şehre bakış açımızı da değiştiriyor. Olayı sadece turizm ve kültür açısından değil, farklı boyutlardan değerlendirdiğimizde şehir gün geçtikçe büyüyor. Bu nedenle bu tarz organizasyonlar, şehrimizi geleceğe taşıyacak ve bununla birlikte farkındalığı da ortaya çıkaracağız.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği direktiflerle İstanbul’u geleceğe taşıdıklarını vurgulayan Baraçlı, “Bizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hem üst hem de alt yapı yatırımları olarak hakikaten İstanbul'u odak şehir haline getirme noktasında hareket ediyoruz. Akıllı şehirler de 21. yüzyılın artık lokomotifleri, İstanbul akıllı şehri olma noktasında büyük projelere imza atıyor. Bu tarz organizasyonları da sadece alışveriş değil turizm noktasında da destekliyoruz. Bu organizasyonun da hem İstanbul'a hem de dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar da, bugün 7. İstanbul Shopping Fest'in kapılarını 556 yıldır alışverişin ve kültürün değişmeyen adresi tarihi Kapalıçarşı'da açtıklarını söyledi. Festivalin marka olma yolunda adımlarının güçlenerek devam ettiğine dikkati çeken Çağlar, bugün İstanbul'un birçok yerine festivalin yaygınlaşmış durumda olduğunu vurguladı. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Çağlar, bu sene farklı bir konseptle bu festivali yapmak istediklerini anlattı. Festivalde indirimlerin yanı sıra yarışmalar, performanslar da gerçekleşeceğini ifade eden Çağlar, Kapalıçarşı'da tasarım ve sanat eksenli dizayn İSF alanları kurduklarını belirtti. 

İstanbul Shopping Fest’te bu yıl 9 alışveriş merkezinde kurulacak "Design İSF" alanları ve Kapalıçarşı keşif rotalarıyla modern ve geleneksel alışveriş keyfi bir arada yaşanacak. 

"Sen Hiç Kapalıçarşı'yı Gördün mü" sloganıyla İstanbullular'ın ve turistlerin tarihi çarşıya davet edildiği festivalde zanaatkarlar ile genç sanatçılar buluşacak, kaybolmaya yüz tutan zanaatların son temsilcileri tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşacak. Keşif rotalarıyla Kapalıçarşı'nın çok bilinmeyen sokaklarının yeniden hatırlanırken, birbirinden ünlü isimlerin kendi dillerinden Kapalıçarşı'ya dair duygularını anlattıkları "Benim Kalemimden” Kapalıçarşı Sergisi festival süresince ziyaretçilere sunulacak. İstanbul Moda Akademisi'nin sergisine de ev sahipliği yapacak olan tarihi çarşıda ünlü fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven'in "Kapalıçarşı Yüzleri Fotoğraf Sergisi" de görülebilecek. Mamed Caferov'un akordeon ile müzik ziyafeti sunacağı Kapalıçarşı, Hasan Pehlivan interaktif grafiti çalışmasıyla renklenecek.

İstanbul Shopping Fest'te Kapalıçarşı'nın yanı sıra şehrin dört bir yanındaki alışveriş merkezleri Akasya, Capitol, Emaar Square Mall, Forum İstanbul, İstinyePark, Kanyon, Palladium, Venezia ve Zorlu Center’da kurulacak "Design İSF" alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatlarının yanı sıra tasarım ve sanat ile buluşturacak. Design İSF alanları, katılımcılara Bahar Korçan, Neslihan Yargıcı, Raşit Bağzıbağlı gibi moda dünyasının tanınmış tasarımcılarının yanı sıra mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kitap, kırtasiye, cam, takı, aydınlatma, organik gıda gibi alanlara fark katan üreticilerin ürünlerine ulaşma imkanı sağlayacak.

Festival AVM’lerinde, özel alanlarda Günseli Kato, Malik Bulut, Yılmaz Kale, Ebru Yücel Kale, Elif Tutka, Ömer Atakan, Yusuf Aygeç, Aynur Önürmen ve Rüstem Ekici gibi sanatçıların sergileri de görülecek.

Uninvited Jazz Band, Tango Rojo, Can Türkkan, Arbil Çelen, Jülide Hatay, Deniz Güngör, Deniz Tekin, Ali Deniz Kardelen, Jazz Station, Hande Gençörnek dans ve müzik performanslarıyla Design İSF alanlarına canlılık katarken, Demet Şener, Garip Ay, Sare Palaska, Aslı Bilgin, Nilay Yılmaz, Sevil Dolmacı, Tolga Gümüşay, Çiğdem Gündeş, Funda Özlem çeşitli aktivitelerle tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşacak.

Ayrıca uçurtma, sihirbazlık, koku, keçe, deri, string art, çay, masal gibi farklı  birbirinden ilginç konularda düzenlenecek workshoplarla  ziyaretçiler farklı deneyimler yaşayacak.

Markalarda yüzde 70'lere varan indirimlerle alışveriş coşkusunun yaşanacağı festival süresince, "Design İSF" rotasını tamamlayanlar sürpriz hediyelerin sahibi olacak. İSF ve Tescilli Markalar Derneği işbirliğiyle düzenlenecek tasarım yarışmasında Genç Marka, Özgün Logo ve Özgün Ürün kategorilerinde festival sonunda ödüller verilecek.  

İstanbul Shopping Fest  16 Temmuz'a kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109