İstanbul'da Okullar Tatil Edildimi

İstanbul Valiliği: 4 Ocak 2015 Pazartesi okulların tatil edilmesi söz konusu değildir

İstanbul'da Okullar Tatil Edildimi
İstanbul'da Okullar Tatil Edildimi

İstanbul Valiliği: 4 Ocak 2015 Pazartesi okulların tatil edilmesi söz konusu değildir

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden okulların tatil edilmesi söz konusu değildir" denildi.
İstanbul Valiliği, meteorolojik verilere göre hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden yarın okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. 
 
Vali Şahin şu açıklamayı yaptı: 
 
Meteorolojik tahminlere göre İlimizde yarın itibariyle kar yağışı beklenmediği için tüm okullarımızda eğitim-öğretime devam edilecektir.
 
İstanbul Valiliği'nden açıklama
 
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilimizde bu gece itibariyle kar yağışı yerini sağanak yağmura bırakacaktır. Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden, okulların tatil edilmesi söz konusu değildir” denildi.
 
Valilikten sahte hesaplara uyarı
 
Öte yandan, İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplara da dikkat çekilerek vatandaşlardan bu hesaplara itibar edilmemesi istendi. Açıklamada, “Ayrıca son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplar üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan bir takım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmektedir. Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple www.istanbul.gov.tr internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir” denildi. 

Yarın Okulların Tatil Olduğu İller 4 Ocak 2016 - 16 İl KAR TATİLİ Yarın Okulların Tatil Olduğu İller 4 Ocak 2016 - 16 İl Türkiye genelinde olumsuz hava koşulları zorunlu olarak eğitime ara verilmesine neden oluyor şu ana kadar tatil olan iller haberimizin detayında verilmiştir.

Yarın Okulların Tatil Olduğu İller 4 Ocak 2016 -

15 İl  Türkiye genelinde olumsuz hava koşulları zorunlu olarak eğitime ara verilmesine neden oluyor şu ana kadar tatil olan iller haberimizin detayında verilmiştir.

TRABZON, Trabzon İl MEM'den yapılan açıklama 04.01.2016 tarihinden itibaren ilimizde Araklı, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Sürmene ve Vakfıkebir ilçelerimizde eğitime 1(bir) gün, Of ilçemizde ise 2(iki) gün ara verilmiştir. Arsin ve Ortahisar ilçelerimizde ise taşımalı eğitim faaliyetlerine 1(bir) gün ara verilmiştir. Diğer ilçelerimizde eğitim-öğretim devam etmektedir.

MUŞ, Muş'ta, kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin deva edeceğini ancak yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin idari izinli sayılacağını belirtti.

KIRKLARELİ, Kırklareli il merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi. Korkmaz, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün de devam ettiğine dikkati çekerek, Valiliğin oluşacak buzlanma nedeniyle, öğrencileri riske atmamak adına pazartesi günü eğitime ara verme kararı aldığını vurguladı.  

RİZE, Rize'de kar ve buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü okullar bir gün süre ile tatil edildi. Rize'de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk ve yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Halen çok sayıda köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapalı bulunuyor. Öte yandan etkili olan buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Rize'de okullar ise buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil edildi. Okulların tatil edildiği haberini Rize Valisi Ersen Yazıcı twitter hesabı üzerinden duyurdu.

VAN, Van İl Mem'den yapılan Açıklama: İlimizde yaşanan olumsuz hava koşulları ve bu duruma bağlı kötü yol şartlarından dolayı 04.01.2015 pazartesi günü 1 gün süre ile il genelinde tüm okullar tatil edilmiştir.

ŞIRNAK, Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı. Bu nedenle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

EDİRNE Edirne il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, bölgede kar yağışının dün geceden bu yana etkisini sürdürdüğünü söyledi. Meteorolojik tahminlere göre, yağışın yarına kadar artarak devam edeceğinin öğrenildiğini belirten Özcan, "Meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak Edirne Valiliği kararıyla, kar ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile ilçelerinde taşımalı sistemde eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

BİTLİS İl Mem'den yapılan açıklama: Olumsuz hava şartları nedeniyle Merkez ve Merkeze bağlı tüm okullar 04.01.2015 tarihinde 1 gün süre ile tatil edilmiştir.

BATMAN, İl Mem'den yapılan açıklama: Pazartesi günü ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları Valiliğimizce tatil edilmiştir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 04.01.2016 Pazartesi günü ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları Valiliğimizce tatil edilmiştir.  

GİRESUN, Giresun İl MEM'den yapılan açıklama: 04.Ocak Pazartesi günü yoğun kar yağışı sonrası yolların tamamıyla açılmamış olması ve buzlanma riski üzerine Giresun il merkezi ve merkez ilçeye bağlı köylerde Valiliğimizce bir gün süreyle tatil kararı alınmıştır.   Türkiye genelinde kar tatili haberleri geliyor.İşte Kart Tatili yapılan iller

BARTIN,  Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle yarın ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi. Açıklamada, uygulanacak telafi programıyla eksik derslerin tamamlanacağı vurgulandı.

ZONGULDAK,  Zonguldak Valisi Ali Kaban, 4 Ocak 2015 günü eğitim-öğretimin bir gün tatil edildiğini duyurdu. Zonguldak'ta dört günden bu yana hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı sebebiyle Vali Ali Kaban 4 Ocak 2015 günü okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Twitter üzerinden tatil kararını açıklayan Vali Ali Kaban, "Yağan yoğun kar nedeniyle il genelinde 4 Ocak 2016 Pazartesi günü eğitim öğretim bir gün süreyle tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 4 Ocak 2016 Pazartesi günü idari izinlidirler" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER