İstanbul'da Akıllı duraklar artıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı.

İstanbul'da  Akıllı duraklar artıyor
İstanbul'da  Akıllı duraklar artıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı.

İstanbul'daki duraklarla ilgili İETT Genel Müdürü Mümin Kahvecibilgi veren Kahveci, son bir yıl içerisinde 199 durağı daha ulaşım ağına eklediklerini ifade ederek durak sayısını 12 bin 246'ya çıkardıklarını söyledi.

Vatandaşlarımız kolaylıkla duraklarımıza ulaşıyor

Kahveci şöyle devam etti: “Akıllı duraklarımızla yolcularımıza anlık bilgilendirme yapıyoruz. Bas-konuş sistemini duraklarımızda yaygınlaştırıyoruz. Yolcularımızla her an iletişim halindeyiz. Şehrimizin turistik ve merkezi bölgelerine ise konsept duraklar yerleştiriyoruz. İstiklal Caddesi'nde de Nostaljik Tramvayımız için caddenin ruhuna uygun, dokusunu bozmayacak ahşap ve nostaljik duraklar yerleştirdik. Bu duraklar güneş enerjisi ile çalışıyor, wifi ve telefon şarjı olanağı sağlıyor. Biletmatik olanağı sunuyor, anlık bilgilendirmeler yapıyor. Duraklarımıza erişim mesafemiz ortalama 500 metre. Vatandaşlarımız kolaylıkla duraklarımıza ulaşıyor."

İETT dünya tarafından takip edilen bir kurum

İETT’nin dünya tarafından takip edilen bir kurum haline geldiğini dile getiren Kahveci, İETT'nin kalite standartlarını belgelendirdiğini ve EFQM Avrupa Mükemmellik Modelini uyguladığını hatırlattı. 2015 Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü de aldıklarını hatırlatan Kahveci, bu yıl Avrupa'da da büyük ödülü almak için çalışmalarına başladıklarını ve 12 kalite belgesi ve uluslararası başarılarla bu ödüle çok yakın olduklarını dile getirdi. Kahveci, 1 Ocak 2016 itibariyle Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemini kullanmaya başladıklarını ve kurumlarının iş süreçlerini standarda kavuşturarak dijital ortama entegre ettiklerini aktardı. Geçtiğimiz yıl kara kutu projesini uygulamaya başladıklarını dile getiren Kahveci, bu yıl tüm filolarını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER