İstanbul'da 13 İlçede Aşure Dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde aşure dağıtıldı.

İstanbul'da 13 İlçede Aşure Dağıtıldı
  İstanbul'da 13 İlçede Aşure Dağıtıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde aşure dağıtıldı. Öğlen namazının ardından Eyüp Sultan Camii’nin avlusundaki aşure dağıtımı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından yapıldı.
Öğlen namazını birlikte Eyüp Sultan Camii’nde kılan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal daha sonra da öğlen namazının ardından defnedilecek olan üç vatandaşın cenaze namazına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 13 il 14 camide Muharrem ayı dolayısıyla dağıtılmaya başlanan aşure İstanbul’da da Eyüp Sultan Camii’nde dağıtıldı.

İki bin kişilik hazırlanan aşure Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal’ın da katıldığı törenle dağıtılmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal aşure dağıtımının ardından cami avlusunu dolduran vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Uysal aracına binmeden önce de cami yakınındaki bir fırına uğrayarak çalışanlarla selamlaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER