İETT'de devrim gibi yenilik

Teknoloji ve bilişim alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, MobİETT yeni bir mobil uygulaması geliştirdi.

İETT'de devrim gibi yenilik
İETT'de devrim gibi yenilik

Teknoloji ve bilişim alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, MobİETT yeni bir mobil uygulaması geliştirdi.

Mobiett indirmek için tıkla
 
İstanbul toplu ulaşımında ihtiyaç duyulabilecek tüm ulaşım bilgilerine akıllı telefonlar aracılığı ile istenildiği an ulaşılmasını sağlayan harita tabanlı MobİETT uygulaması, IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirildi. MobİETT uygulaması sayesinde İstanbul genelindeki 11 bin 569 otobüs durağının tamamı ‘akıllı durak’ haline getirildi.
 
Mobiett ile zaman kaybetmek yok
MobİETT uygulamasını akıllı telefonlarına yükleyen kullanıcılar, konum bilgilerini paylaştıklarında harita üzerinde çevrelerinde bulunan durakları ve bu duraklardan geçen tüm otobüs hatlarının tahmini geliş saatlerini, gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Ayrıca, konum bilgisi paylaşılmadan da hat ve durak arama işlemleri yapılabiliyor. Arama işlemi sonunda seçilen hatta ait güzergâh harita üzerinde görülürken, hattın uğradığı durak bilgileri, hattın sefer tarifesi, hangi durağa kaç dakika sonra ulaşılacağı gibi toplu ulaşımı kolaylaştıracak bilgilere hızla erişilebiliyor. Seçilen akıllı durağa ulaşan yolcular, o duraktan geçen hat bilgileri ile hangi aracın kaç dakika sonra geleceğini de duraklardaki ekranlarda ayrıca görebiliyorlar.
 
 
Beyaz Masa uygulaması ile şikayetler anlık iletiliyor

Mobiett’nin sunduğu bir başka özellik ise anlık mesaj ve beyaz masa seçenekleri. Beyaz Masa sayesinde yolcuların talep, öneri ve şikâyetleri alınırken, mesaj bölümü ile de hatlarda meydana gelen kaza ve aksaklıklar anlık olarak duyuruluyor. Toplu ulaşımı düzenli ve yoğun kullanan vatandaşların sık kullanılan durak ve hatları ‘Favori Listesi’ne ekleyebileceği MobİETT uygulaması ile hat-durak aramak için zaman kaybedilmesinin de önüne geçilmiş oluyor. Geliştirilmeye devam edilen uygulamaya birçok yeni özellik de eklenecek. Yenilenme aşamasında olan ‘Oraya Nasıl Giderim?’ hizmeti tüm ulaşım modları ile entegre edilecek şekilde Mobiett ile uyumlu hale getirilerek ‘Nasıl Giderim Mobiett’e Sor’ adı ile IOS ve Android işletim sistemli telefonlar için kısa bir süre sonra yayınlanacak.
 
Uygulama daha da geliştirilecek
MobİETT uygulaması için geliştirmeler yapılırken IOS ve Android işletim sistemli telefonu olmayan kullanıcılar da unutulmadı. İnternete bağlanabilen cep telefonu kullanan yolcular da geliştirilmeye devam edilen bir yazılım sayesinde kısa bir süre sonra yine akıllı durak uygulamasına erişebilecekler. Bugüne kadar IOS işletim sistemli telefonlarda 140 bin, android işletim sistemli telefonlarda 110 binin üzerinde indirme yapıldı. Yolculukların yoğun olduğu sabah ve akşam peak saatlerde mobil uygulama üzerinde 200 binden fazla sorgu yapılıyor. Gün içinde de bu sayı 30 binin üzerine çıkıyor.



Mobiett indirmek için tıkla


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER